Melkesjokolade med Daim og salt lakris fra Freia

I utgangspunktet skulle det være litt tidlig å lete etter høstnyheter i butikkene enda, men tidligere i uken så jeg jammen meg at Coop hadde fått inn en ny sjokoladeplate. Melkesjokoalde med Daim og salt lakris fra Freia. Fantastisk at det endelig kommer litt nytt å smake på og skrive om!

Daim i butikken

Daim og salt lakris begrenset opplag

Det komiske var at jeg så tilsvarende plate fra Marabou litt tidligere i sommer da jeg var på ferie på Kypros. Tenkte at den sikkert kom til å komme i Freia-versjon litt senere i høst, eventuelt over jul, men samme kveld svisjet det fordundre meg inn et bilde fra en tipser hjemme i Norge som hadde sett denne i butikk. Moro.

Daim med salt lakris

Antar at jeg ikke er den eneste som begynner å bli oppgitt over at Freia stapper det ene etter det andre inn i sjokoladeplatene sine for å skape nyheter? Galskapen vil liksom ingen ende ta. Og nå som de har brukt opp de fleste andre sjokoladesortene og kjeksene de har tilgang til, prøver de seg altså med kombinasjonen av to tilleggsingredienser inni platene. Melkesjokolade med bare Daim har vi jo fra før. Hvor blir det av innovasjonene lurer egentlig jeg på? Den nyskapende kreativiteten? Skjønner at mye hos Freia er Mondelez-styrt, men allikevel?
OK, skal ikke klage mer, jeg har jo faktisk latt meg friste til å kjøpe denne her.😏

Daim og salt lakris begrenset opplag åpnet

Som dere ser lyser både de mørke lakrisbitene og Daiminnslagene gjennom sjokoladeoverflaten. Et øyeblikk minnet utseende litt om den der Rock en Rull’en som kom i 2014. Når jeg tenker etter har vel den forsvunnet fra butikkhyllene igjen? Kanskje ikke så overraskende.

Og så da. Hva med smaken på denne platen? Tja. Egentlig som forventet. Det smaker sjokolade med Daim, som jo er ganske godt, og så kjennes denne lakrisforstyrrelsen i varierende grad avhengig av bit. Lakrisen er ikke like fremtredende i hver rute, altså er den ikke jevnt fordelt, men strødd litt tilfeldig rundt. Noen ganger kjenner man bitene fysisk når man tygger, andre ganger fornemmes lakrisen mer gjennom pusten i nesa. Uansett syntes jeg kombinasjonen var litt snål.  Det salte i lakrisen var nesten ikke merkbart, og smakene var bare ikke helt i harmoni med hverandre. Kanskje ikke så overraskende.

Daim og salt lakris begrenset opplag i skål

Er helt sikker på at det ikke blir gjenkjøp av denne. For meg skriker hele plata litt av desperasjon etter å finne på noe nytt, og kombinasjonen av smaker ble faktisk for snål og for rotete. Ikke at det smakte vondt altså, men det finnes mye annen sjokolade som er mye bedre. Jeg tipper også at de som i utgangspunktet elsker kombinasjonen lakris og sjokolade vil synes at denne smaker for lite av nettopp lakris og at totalen er for søt. Eller tar jeg feil?

Så beklager Freia. Melkesjokoladen deres er nydelig, men dette var ikke innertier. Helt greit at platen kommer i begrenset opplag for min del. Og hva blir egentlig det neste dere kommer med? Det er jeg spent på. Kanskje Melkesjokolade med Mandelstang? Det tror jeg hadde vært veldig godt! 😀

Gjenkjøp: Nei

 

Her er forresten linker til noen andre innlegg der Freia har puttet div ingredienser inni sjokoladene sine.

Melkerull med Oreo kjeksbiter

Firkløver med mørk sjokolade -Den kom på denne tiden i fjor.

Melkesjokolade med Japp

Jelly Popp – Dumt den forsvant, den var god!

Rock en Rull

Melkesjokolade med Oreo

Boble Karamell

Melkesjokolade med M – Heisann, den hadde jeg faktisk glemt.

Salte Jumbomais

Melkesjokolade med Toppris

Sjokolade med søt kjeks

Sjokolade med salt kjeks

Og tor det eller ei, platen som kom i vår, den som heter Bærfrisk, har jeg faktisk liggende her uåpnet enda. Den frister av en eller annen grunn ikke.

 

 

13 thoughts on “Melkesjokolade med Daim og salt lakris fra Freia”

  1. Heheh ja freia begynner å bli desperate etter å finne på nyheter nå. 🙂 De har jo brukt opp det meste. Men akkurat denne tror jeg blir en hit hos meg. Jeg ELSKER kombinasjonen sjokolade og lakris og jeg elsker melkesjokkis med daim, så gleder meg til å smake denne!

    Bærfrisk er ikke noe god. Den granolagreia smaker frokostblanding og kombinasjonen sjokolade, bær og frokostblanding blir bare helt feil. Syns det vokste i munnen og var tørt og ekkelt. Jeg klarte ikke spise den opp, så resten gikk i søpla selv om jeg misliker å kaste mat. Den med m hadde jeg også glemt, men jeg savner den med Toppris og jumbomais. De er vel borte begge to?

    Fint med blogginnlegg fra deg igjen!
    Fortsatt god sommer!

    1. Ja, det er lett å glemme alle sjokoladene som kommer og går – moro å kunne titte litt tilbake i arkivet. 🙂 Fortsatt god sommer til deg også!

  2. Jeg kjøpte en stor Freia melkesjokolade på Kiwi nå. Limited edition, med salt mais.
    Men er ikke det den samme som den som het Salt jumbomais?
    Den her heter Sjokomais.
    Spiser litt nå.. Joda, den er deilig den.

    1. WOW, så kult! Jeg var på Kiwi i Sandvika går, men fant ikke noen sånn. Spørs om jeg må ut på leting i ettermiddag også da. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.