Firkløver med mørk sjokolade fra Freia

Huffameg, nå ble det mye godteri her på bloggen, men det er nå en gang sånn at det oftest dukker opp nyheter innen den kategorien. Og siste oppdagelse er Firkløver med mørk sjokolade fra Freia.

Mørk Firkløver

Må si at den mørke emballasjen hadde et litt mystisk preg over seg. Egentlig ganske kult. Det bidro i hvertfall til at platen skilte seg greit ut blant de andre sjokoladene i hylla. Og når man i tillegg kan lese “begrenset opplag” trykket på pakningen, er det nærmest umulig å bare rusle forbi pallen.

Mørk firkløver i butikken

Det meldte seg umiddelbart assosiasjoner til Dronningsjokolade da jeg hadde spretta plastikken. Sjokoladen var kanskje litt blankere enn kokesjokoladen, men det luktet ganske likt. Synes den så innbydende ut, – spennende å smake kokesjokolade med nøtter, he-he.

Mørk Firkløver åpnet

Denne var helt allright. Ikke på langt nær så god som original, lys Firkløver, men den gikk da ned. God mørk sjokolade, som verken var for sterk eller bitter, og rikelig med nøtter. Synes faktisk nøttene kjentes tydeligere her enn hos den lyse platen. Kanskje bitene er litt større? Allikevel ble jeg ikke helt overbevist. Helhetsinntrykket ble litt tørt, det manglet liksom noen av flyten og saftigheten hvis jeg kan kalle det det, som den originale platen har. Er ikke enig i at “Firkløver er Firkløver” altså. Dette ble liksom noko anna.

Mørk Firkløver oppdelt

Blir ikke gjenkjøp av denne. Hvis jeg skal ha mørk sjokolade velger jeg heller en Premiumvariant.
Helt greit at dette bare er en limited edition- jeg kommer ikke til å hamstre. Men artig påfunn!

Hva med dere? Flere som har smakt? Hva synes dere?

Gjenkjøp: Tvilsomt

 

11 thoughts on “Firkløver med mørk sjokolade fra Freia”

  1. Min umiddelbare tanke var; ”oi, en stor lakrisplate”. Men uansett.. Vil si denne virker gjennomtenkt. Folk tar jo gjerne en neve nøtter og en mørk rute som kos til rødvinen 😉

  2. Åh!! Jeg ELSKER mørk sjokolade og nøtter. Lurer på om ikke dette kan bli en storfavoritt hos meg.
    Men jeg har ikke sett den noen plass her i Oslo…

  3. Smaker bare mørk kokesjokolade med nøtter. Ikke særlig mørk heller (46% kakao)
    Ikke en storselger dette.

  4. Denne sjokoladen minner om en sjokolade som Freia produserte i min ungdom som het Fløtenøtt. Det var mørk sjokolade med hele nøtter. Den forsvant. Det forsto jeg aldri. Det var en av de beste sjokoladene jeg visste. Kanskje kan denne bli en erstatning. Men det hadde vært enda bedre med hele nøtter. Jeg spiser ikke mye sjokolade, men denne vil jeg unne meg av og til. Håper den blir værende i sortimentet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.