Jelly Popp fra Freia

I dag lyste en ny sjokoladeplate mot meg på Ica: Frydefull Jelly popp fra Freia. Den hadde så klart blodpris, -det har jo gjerne sjokoladeplater når de er nye, men jeg måtte bare kjøpe en for det.

Jelly Popp fra Freia

Dette er altså en sjokoladeplate på 250 g med biter av jelly beans, sjokoladelinser (ikke NonStop) og poppet sukker. Dere vet sånt som knaser og spraker i munnen. Jeg likte emballasjen, frisk og fin rosafarge, og dette med Frydefull var interessant. Det sto nemlig en liten tekst bak bretten på papiret, på baksiden av sjokoladen.

frydefull jelly popp

Mye tyder på at det kommer flere sjokolader i Frydefullserien. Det blir spennende å se hva som kombineres neste gang.

Men tilbake til Jelly popp. Selfølgelig var sjokoladen god; vanlig Freia melkesjokolade. Og jeg er superbegeistret for sånt sukkerpulver som spraker og smeller i munnen, mye mer enn barna mine, he-he, så akkurat det slo helt klart an. Bitene ev jelly beans, eller gelebønner om du vil, var faktisk også overraskende gode i kombinasjon med sjokoladen. Konsistensen minnet meg litt om rosinene i Fruktnøtt, men smaken var så klart søtere og mer syntetisk. De smakte ordentlig barnlig godteri. Disse sjokoladelinsene de også har dyttet inn oppfattet jeg derimot som forstyrrende elementer. De dominerte ganske mye, og stjal for mye fokus fra gelebønnene. Skallet var også for knasende. For meg hadde det helt klart holdt med gelebønner og poppende sukker, da hadde sjokolade vært optimal. Men hver sin smak.
Jentene mine ble faktisk ikke videre begeistret. Det var både for mye «popsing», og «den derre  gelegreia» var heller ikke så god. Men ei lita venninne som var på besøk likte den supergodt.

Jelly popp håpløse ruter

Til slutt må jeg nevne oppdelingen her. For noen håpløse biter! Jeg pleier alltid å dele opp sjokoladeplater mens papiret fortsatt er på, men det er jo umulig her. Skulle ønske de hadde laget symmetriske ruter. Nå må man jo nevje med hver eneste bit rett på sjokoladen for å få delt den opp i biter. Uhygenisk.

Jelly popp oppdelt

Artig nyhet, men jeg er skeptisk til om den varer. Kan tenke meg at mange fristes til å prøve, ikke minst grunnet den rosa skriften på emballasjen, men hvor mange som kjøper den igjen er jeg mer usikker på. Må også si at jeg synes den ligner mistenkelig på Jelly popping candy  fra Cadbury, men sånn er det jo når man er i samme sjokoladefamilie.

Jellypopping
Bilde lånt fra cadbury.co.uk

Veldig usikker på om det blir gjenkjøp her altså, kanskje til et barneselskap eller lign.?
Hva tror dere om denne? Er det noen som har smakt? 😛

Gjenjøp: Skeptisk

Consuming_s

29 thoughts on “Jelly Popp fra Freia”

 1. Kom over en annen nyhet fra Freia her en dag – gele med cola- og limesmak. De prøver alltid noe nytt, det skal de ha 🙂

 2. Gjett om jeg skal på sjokoladejakt i morgen! Skal til Orkanger i morgen (et tettsted som visstnok har – eller får snart – bystatus som ligger 4 mil unna Trondheim), så jeg håper noen der har fått den. Der er det i allefall både Mega, Kiwi, Prix, Rema og Bunnpris som kan sjekkes.;) Mega har tidligere hatt nyheter før Hitra i allefall. Om ikke annet har Rema her varelevering på tirsdager, og i tillegg har jeg Bunnpris og Rimi jeg kan sjekke her også.:) Og den Polly-baren må jeg prøve… Sliter med null matlyst for tida, så jeg tror jeg kunne trenge litt fristende næring. Sjokolade er da vel sunt?;) I allefall bedre med litt sjokolade enn bare knekkebrød med salami som er det eneste som frister for tida.:) (Er lei av de vanlige variantene. Står bare frustrert på butikken og ender opp uten noe som helst…:P)

   1. Fant Pollybaren på Kiwi ja, men ingen melkesjokkis… Så da krysser jeg fingrene for at den dukker opp om kort tid her ute.;)

 3. Kjøpte denne i dag, til 45 kroner *gisp*

  Og vi har selvfølgelig rukket å teste den. Jeg syns det var gøy med det smellende godteriet inni, men jelly beans ble rett og slett feil i en sjokolade for meg. Mannen likte ikke at det knitret i munnen:) Blir ikke gjenkjøp her, men artig å smake.

 4. Den der lå på kontoret på jobb i dag, så da måtte jeg jo smake. 😉 Det var ikke helt min greie, altså. Helt ok, men litt for mye dilldall for min del. Kanskje ikke så overraskende siden min absolutte favoritt er og blir vanlig melkesjokolade.

 5. Den så og høres veldig ekkel ut! D:
  Jeg er veldig tradisjonell når det kommer til sjokolade. Nøtter, nougat, kaffe, kakao, men aldri godteri! :O
  Kan ha noe med at vi i heimen alltid delte inn godteposer og skåler i en sjokoladepose/skål og en godteripose/skål – som ikke skulle blandes x)

 6. Prøvde den idag.. Likte den, men ville også gjerne ha en med bare jellybeans eller ihvertfall uten poppet sukker. Synes ‘poppingen’ bare var forstyrrende.. Men synes absolutt den var god, stor mulighet for gjenkjøp!

 7. Frydefull Jelly popp er den beste sjokoladen jeg noen gang har smakt og den er veldig god så den blir jeg aldri lei av.Og får og si min mening angående sjokoladen så gir jeg terningkast 6.Veldig bra.

 8. Denne sjokoladen er den eneste jeg kjøper i disse dager, den er gøy å spise og skikkelig annerledes og ikke kjedelig!! Den har vunnet hele mitt hjerte!!

 9. Denne smakte jeg første gang i april ellerno, og da var jeg veldig skeptisk på om jeg likte den eller ei.. men så måtte jeg absolutt smake den en gang til, bare for å dobbeltsjekke om jeg likte den eller ikke..xO og nå er den faktisk favoritten for tida 😀 men er sykt stor forskjell iprisene på butikken, på kiwi så koster den så lite som ca 24kr, men på rema1000 så koster den nærmest 50kroner xO

 10. Elsket denne. Fantastisk. Tenkte den kom til å være sær og vond, men kombinasjonen av sjokoladelinser og jelly beans var faktisk forbløffende godt. All annen Freia-sjokolade smaker nå kjipt i forhold til denne.

 11. Jeg kjøpte denne først nå, og jeg leste jelly og så for meg små gelebiter i sjokoladen, så da jeg åpnet den å oppdaget til min uvitenhet at den poppet så beegynte jeg å lure på om jeg hadde kjøpt (og forventet) feil. Googlet den og kom derfor inn på siden her ^^ Men den er faktisk god, ikke noe jeg kan jafse i meg da jeg fort blir klein av sjokolade, men jeg tror jeg ville kjøpt den igjen en annen gang, her rulleres det på helg/lørdagsgodteri fra helg til helg:)

  1. Så moro at du kom til siden min.
   Ja, den er ganske god, og den poppingen er jo litt artig. Ser ut som om den kommer til å bli værende en stund også. 🙂 God helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.