Boble Karamell fra Freia

Juhuuuuu! Det ble jubling mellom reolene på Rema da jeg tilfeldigvis oppdaget denne sjokoladenyheten i dag! 😛
Var på utkikk etter en annen nyhet jeg venter på i samme hylle da jeg helt tilfeldig spottet den. Og det morsomme er at mine søte små blir nesten like begeistret som meg når vi ser noe nytt. Antagelig mest fordi de vet at muligheten for å få smake noe godt på en dag som ikke er lørdag er tilstede, men artig allikevel. Og ja, selvfølgelig har vi smakt. Det er jo fredag, en regntung sådan, og siste sommerferiedag før skolestart. Helgen som kommer telles liksom ikke med, det er jo bare helg, ikke ferie. – I hvertfall når man leiter etter en gyldig unnskyldning for å smake sjokolade.

Og sjokoladen er altså Boble Karamell fra Freia.

Boble karamell Freia

Som dere kanskje husker skrev jeg innlegg om den vanlige Boble tidligere i år, kan leses her, og var egentlig ikke særlig nådig akkurat da. Nå blir det litt anderledes. Dette er nemlig sjokolade med karamell…. Eller for å si det på en annen måte, akkurat det jeg har etterlyst i flere år, en sjokoladeplate med Smil! Juhuuu. Ble jo litt sorg i leier’n da Sognomsuste biter ble trukket fra markedet, så dette var en kjærkommen nyhet.

Boble karamell 2

Smaken var som forventet. Sjokoaden er luftig og porøs og karamellen var mjuk og saftlig. Akkurat passe tyktflytende og seig i konsistensen. Jeg mener fortsatt at boblene er Stratos sine, men Smilkaramellen er definitivt Freia sin. Nam nam. «Kjempegod, jeg eeelsker den!», sa en av jentene mine og den andre var enig. «Men jeg kjenner ikke det smilet, …. jo der var det», sa den andre. «Mamma, jeg liker’n jeg».

Boble nærbilde

Så da tenker dere kanskje at gjenkjøpsspørsmålet besvarer seg selv? Njaa, ikke helt. Dessverre.
For en ting fungerer nemlig ikke så bra her, og det er selve bobleutførelsen. Morsomt med bobler og navnet krever til dels en slik form, men hva med mer kvadratiske bobler? Eller i hvertfal tydeligere skiller mellom boblene? Når mønsteret er så tilfeldig som her blir det fryktlig mye kliss. 🙁 Karamell er jo seigt sukker og det ble flekker på både fingre, klær og sofa under prøvesmakingen. Synes bobleformen med litt tilfeldig opphøyninger fungerte relativt dårlig på originalbobleplaten, men her ble det enda tydligere. Det rant jo karamell uansett hvordan vi delte og brakk opp biter. «Det går fint», sa jentene mine, de kunne jo bare vaske seg etterpå. Jada, klart det, men dere ser skissa? 🙂

Boble med flytende karamell

OK, man må skille snørr og barter så jeg sier så klart ja til gjenkjøp. Seige barnefingre blir glatte igjen med litt såpe de, dessuten har man som småbarnsmor selvfølgfelig altid ei pakke våtservietter i veska. Sjokoladen kan dermed også nytes utenfor husets 4 vegger. Høh. Smaken var opplagt veldig god, og når jeg i tillegg har ønsket meg Smilsjokoladeplate i mange år, og dette trolig er det dette det nærmeste jeg kommer (her til lands i hvertfall), må jeg jo bare kjøpe den igjen.

Må forresten gi et stort pluss for et kult lite felt i emballasjen. Et lite 3D-område med bobler i dybden. Kreativt!

3D bobler

Er det noen andre som har sett denne og skal smake? 😛

Gjenkjøp: Ja

Consuming

32 thoughts on “Boble Karamell fra Freia”

 1. Oj! Det var en spennende nyhet! Savnet er STOORT etter den posen med Smil sjokobitene. Synd den forsvant. Så dette blir bra. Vet du hva mer digg som kommer nå i September?

  1. Vet i hvertfall om en Mokka og sjokolade, altså lys og mørk sjokoladeplate fra Nidar, Smash m pepper, ny pose m Smågodtfavoritter fra Nidar og to (?) nye Doc. Vet ikke om mer enn det enda, så blir fortsatt glad for tips! 🙂

  2. Kinderegg kommer (har kommet noen steder) med nytt design på 3 pakningen og nye figurer.
   Den nye hovedserien er Smurfene:-)

 2. Jeg bare elsker sjokolade med karamell!! En ekstra tur på elixia, så går det vel fint å lure med seg hjem en sjokolase plate

 3. Smaker det veldig likt Smil? I så fall er jeg ikke interessert, men om det er anderledes har jeg lyst til å prøve den. Den så jo veldig god ut! Og den porøse melkesjokoladen til Freia er jo dritgod, helt anderledes enn Stratos.

 4. Finnes smilsjokolade på butikken. Som rull riktignok, men den er DIGG! finnes også i perioder eventyr smil figurer 😀

 5. Jeg tror jeg må på butikken i dag…..

  (MEN ser problemet med boblene, det var det første som slo meg da jeg så innpakningen. Jeg tror dog at jeg kan leve med det.)

   1. Hyggelig å være tilbake! Har ignorert BlogLovin og blogguniverset generelt fullstendig i sommer, men nå er jeg gradvis på tur tilbake!

    (Og det ble ikke sjokolade, men en kurv jordbær i stedet – jeg var uendelig stolt da jeg forlot Rema! Nå angrer jeg litt….)

    1. Kjenner til den føle seg flink/angre-følelsen, he-he.
     Ja, det er godt å ta bloggfri om sommeren, da er det så mye annet å bruke tiden på 😛

 6. Du har jo garantert smakt min favoritt, Bergene Melk Smørbukk?
  Den elsker jeg! Og den har i hvert fall klart definerte ruter. 🙂

  1. Jada, skrev innlegg om den da den kom, og den er også god. Men jeg synes ikke smørbukkaramellen er så godt som Freia sin, og så er det nesten litt lite karamell i akkurat den sjokoladen. Nidar burde heler laget en stor plate Caramello. Det hadde vært digg det! 😛

 7. Vi vil ha Dumle-sjokoladeplate, vi 😀 Men gikk nå til innkjøp av en Freia Boble Karamell og ble positivt overrasket. God sjokolade, god karamell, personlig tror jeg sjokoladeplata ville blitt kompakt og kvalmende hvis det ikke hadde vært for boblene. Videre pluss for at de har klart å bevare boblene og ikke gikk i Stratos Spragle-fellen der boblene forsvant på grunn av «fyllet». Et lite tips for å unngå søl, er å ha plata i kjøleskapet en liten stund før oppbrekking. Da unngår du å knuse «skallet» over karamellen og ved lett trykk får du knekt tilfeldige steder uten at karamellen renner ut. Det blir riktignok ganske store stykker og alt knuser hvis du forsøker å brekke dem mindre, men en såpass god sjokolade er jo til for å spises? 😉

 8. Synes denne var kjempegod! Men helt enig i at det burde kunne deles på en bedre måte.. Liker å ha sjokoplater i kjøleskapet og ta en bit i ny og ne og her kan man ikke rasjonere på samme måten. Man får forskjellig størrelse på bitene hver gang..

 9. Denne var litt skuffende egentlig. Hadde forventet at karamellen smakte som smil siden det var freia, men det var det absolutt ikke :/

 10. Jeg smakte denne sjokoladen i helga, og som jeg skrev under Nidars Mokka/melkesjokolade, så hadde mannen min og jeg hver vår mening om disse to sjokoladene. Han likte ikke Nidars, og jeg likte ikke denne… 🙁 Smakte den først når den var «romtemperert», og da ble det rett og slett for mye søtt, følte at søtsmaken vokste i munnen min. Og jeg er veldig glad i søtt, så det skal litt til… Men jeg er uansett mest glad i kjøleskapskald sjokolade, så jeg tenkte jeg skulle gi den en ny sjanse etter noen timer i kjøleskapet. Mannen syntes sjokoladen smakte fantastisk, sitat «som å spise både Stratos og Smil samtidig!», men jeg syntes ikke det. Boblesjokoladen var god den, men for fremtredende i forhold til karamellen, som ble litt «borte». Det smakte ikke Smil heller, synes karamellen var tynnere enn den er i Smil-sjokoladen. Heller som den i Caramello-sjokoladen. Boble-utformingen er ganske så håpløs, det ble jo bare kliss når sjokoladen skulle deles opp! Til slutt synes jeg den var for stor, 200 grams sjokoladeplatene er da virkelig store nok, eller hva? 😉 Unnskyld Ingvild, hvis dette innlegget ble for langt… :-p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.