Om Consuming

Litt om bloggen

Så lenge jeg kan huske har jeg hatt en godt over gjennomsnittlig begeistring for dagligvarebransjen. Jeg nyter å rusle rundt i store matbutikker, og fryder meg når jeg ser en nyhet jeg kan teste. Ekstra stas er det selvfølgelig i februar, mai og september, når hyllene bugner av nyheter og oppgraderte pakninger. Videre er det spennende å følge med på hvilke produkter som overlever og hvilke som må overgi hylleplassen sin til noen andre etter en relativt kort visitt i butikken.

Jeg er absolutt ingen innovatør og har aldri hatt noe stort behov for å være først med det siste. Jeg prøver nye varer av ren nysgjerrighet og fordi jeg finner det forfriskende med fornyelser i matveien. Innimellom kontakter jeg ulike produsenter med spørsmål, forslag og kommentarer, og i et svar jeg engang mottok ble jeg omtalt som en engasjert forbruker. Tror dette er en ganske riktig betegnelse.

Ideen til bloggen fikk jeg i 2010 etter å ha sendt et utall MMS av nyhetene jeg stadig oppdaget til venner og kjente. Undret meg over den relativ lunkne responsen, og fant ut at jeg kanskje heller burde dele min begeistring med noen som faktisk var interessert. Jeg startet opp bloggen på blogg.no, men flyttet over på egent domene etter noen måneder. Synes etter hvert det har blitt artig å titte tilbake på de tidlige innleggene, og se hvilke produkter som har kommet og gått. Det aller meste forsvinner jo igjen. Å utvikle en ny stayer virker ikke enkelt.

Rundt produktslippene ser man stadig diverse aviser og nettsider teste seg igjennom et knippe nyheter. Det smakes og vurderes, og terninger trilles. Den type samlebåndstesting blir helt feil for meg. Skal jeg teste et produkt vil jeg gjøre det ordentlig. I en reel setting. Hvis jeg skal smake ei suppe lager jeg den til middag. Jeg åpner en potetgullpose en fredagskveld til gullrekka, og jeg drikker et glass saft hvis jeg er ordentlig tørst. Ellers finner jeg ikke ut om produktet dekker behovet det er ment å dekke. Jeg vil vite om jeg blir god og mett av ferdigretten til lunsj. Jeg vil vite om kjeksen er kvalmende etter tre biter eller om jeg gjerne vil spise to til kaffekoppen, og jeg vil vite om vaskemiddelet faktisk vasker vekk de vanskelige flekkene på den hvite skjorta. Av den grunn legger jeg ikke ut drøssevis av blogginnlegg i dagene akkurat rundt et vareslipp. Jeg foretrekker å teste i konkrete situasjoner og legger ut innlegg etter det. På den måten holdes bloggen aktiv også i periodene mellom lanseringsvinduene

Jeg får innimellom spørsmål på om jeg tjener noe på bloggen min, og svaret er nei. Ikke ei krone. Dette er ingen kommersiell blogg og det har heller aldri vært målet. Jeg har en fulltidsjobb der jeg tjener til det daglige brød, bloggen er bare en hobby. Jeg linker til produsenter og hjemmesider som er service for dere som leser, ikke fordi noen har bedt meg om det eller betaler meg for det. Og jeg linker enten jeg slakter eller liker et produkt.
De siste årene har jeg fått tilsendt en del produkter og vareprøver, og det er så klart veldig stas. Være seg om det er potetsalat, kakemix, eller frossenpizza. Tusen takk til dere som sender meg pakker – jeg blir like jublende glad hver gang! Om noen nå skulle lure, kan jeg forsikre om at det ikke spiller noen rolle for blogginnleggene om et produkt er tilsendt eller selvkjøpt. Det koster meg ikke en kalori å slakte en vare jeg ikke liker selv om det er tilsendt. -Eller skryte uanstendig mye hvis det er noe som vekker begeistring. Hvis jeg plutselig hadde begynt å la meg styre av om en sjokolade er tilsendt eller kjøpt, tror jeg raskt det hadde blitt gjennomskuet. Da faller egentlig konseptet mitt igjennom og grunnlaget for bloggen er borte.

Vil gjerne understreke at dette er noe jeg gjør ene og alene fordi jeg synes det er gøy. Noen bruker penger på fiskeutstyr, jeg kjøper nye matvarer. Jeg er på ingen måte profesjonell kritiker, anmelder eller produkttester, og har ei heller noe formell fagkunnskap på området. Jeg kommer med mine høyst subjektive oppfatninger av et produkt, og så er det jo fritt fram å teste selv og være uenig med meg. Jeg har aldri jobbet innen dagligvare på noe nivå, og kommer trolig heller aldri til å gjøre det.

Å skrive blogg tar tid. Det er dessverre ikke alt jeg tester jeg rekker å blogge om selv om jeg gjerne vil. Jeg smaker og danner meg et sammenligningsgrunnlag i fht andre produkter, men mange av blogginnleggene jeg går rundt med i hodet blir det beklageligvis aldri tid til å skrive ned. Det var dette med antall timer i døgnet…

Takker og bukker for at du klikket deg innom, og håper du ble oppmerksom på et produkt du ikke har smakt før. Og ser du noe i butikken du mener jeg bør teste blir jeg alltid glad for tips! 🙂

 

 

 

3 thoughts on “Om Consuming”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.