Sjokolade med salt kjeks fra Freia

Endelig, der var årets første nyhet på plass: Sjokolade med salt kjeks fra Freia. Eller sjokoladesandwich med Ritz om du vil. Så moro!

Ritz

Dette er altså en sjokolade med innslag av salt kjeks, og selv om det kanskje ikke kommer så godt fram på bildet er den ganske liten. 35 gram står det på pakken. Størrelsen virker faktisk å være identisk med disse små eventyrsjokoladene som også kommer fra Freia.

I hver plate er det markert fire ruter, og hver rute har en søt, liten kjeksbit både på oversiden og under. Dermed blir hver bit som en liten sandwich, der kjeksen er “brødet” og sjokoladen pålegg. Morsomt.

Ritz åpnet

Denne sjokoladen føyer seg inn i rekken av produkter der søtt kombineres med salt. Og selv om ideen begynner å bli ganske oppbrukt, er det noe tiltalende med smakskombinasjonen som gjør at man hele tiden får lyst på en bit til, og en til. Sant?
Sjokoladen var god den. Man kjenner  at det er Ritzkjeks, og for første gang siden jeg begynte å skrive om produkter, skulle jeg ønske at det var litt mer kjeks. Ikke motsatt. Det ble litt mye søtt i forhold til det salte, og kjeksdelen ble liksom spist opp litt fortere enn sjokoladen. Sjokoladen varte på en måte lengre i munnen.

Ritz i biter

Og ikke overraskende finnes sjokoladen i Mondelez-systemet allerede også. Se her:

Cadbury Ritz

Er dette et produkt som kommer til å vare?
Tja, er ikke så sikker på det. Tror i hvertfall ikke det blir noen klassiker. Skal vi gi den noen år? At man inkluderer merkenavnet Ritz gir sikkert litt drahjelp, i hvertfall i starten, men holder det?
Er litt usikker på målgruppen også egentlig. Størrelsesmessig passer den jo fint for barn, men de er vel ikke like glad i søt/salt-kombinasjonen som vi voksne?

Når det gjelder gjenkjøp så tviler jeg. Sjokoladen var god, men formatet passer liksom ikke helt for meg.
Som jeg har skrevet før liker jeg bedre noe i pose, eller store plater som kan deles med flere. Slike egoporsjoner kjøper jeg veldig sjelden. Å utelukke gjenkjøp kan jeg imidlertid ikke. Den smakte jo okay. 🙂

Hva tror dere om denne da folkens? Flere om har smakt?

Gjenkjøp: Kan hende

 

12 thoughts on “Sjokolade med salt kjeks fra Freia”

  1. Hørtes godt ut, men dessverre forbuden frukt for meg som ikke tåler hvetegluten. Dumme Freia som ikke lager glutenfri! 😀 Men av søtt-salt produktene er det uansett smash som er best syns jeg og der er det ikke hvetegluten. 🙂 Jeg kan jo også prøve å kle Saltikjeks (glutenfri Ritz) med sjokolade. 🙂

    Godt nyttår! Gleder meg til å følge den fine bloggen din nok et år! En måned til produktslipp nå, gleder meg! 🙂

  2. Åh, nam! Elsker kombinasjonen av salt og søtt, så denne passer nok perfekt for meg! 😀 Nå håper jeg bare at Freia lager stor plate med digestive – kjeks i, da blir jeg fornøyd! Hvor kjøpte du denne hen? Godt nyttår, hilsen fast leser 🙂

      1. Det var den! Enig med deg i at det skulle vært litt mer kjeks, men jeg likte den innmari godt! Syntes først at den var i overkant dyr (over 12 kroner hos ICA), men sånn egentlig synes jeg jo ikke noe om at godteri i store mengder er omtrent gratis – så denne er jo på sett og vis alt jeg har ønsket meg!

        (Det betyr ikke at jeg aldri kommer til å kjøpe storplater igjen, da….)

  3. synes denne var utrolig god! Liker det søte sammen med salt.Men den kunne godt vært litt større! Jeg kommer hverfall til å kjøpe den igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.