Melkesjokolade med Japp fra Freia

Jepp, da har jeg smakt Melkesjokolade med Japp fra Freia.

Jappsjokolade

Har ventet noen uker i spenning, og siden den nå endelig har dukket opp på Rema, måtte jeg bare kjøpe et eksemplar. Og til de som lurer; den kostet 37 kroner.

Jappsjokolade åpnet

Må vel si at dette var en god sjokolade. Den var dog ganske annerledes enn jeg hadde forestilt meg. Hadde håpet det var et syltynt vannrett lag med karamell og kakaomarengs inni hele sjokoladen, liksom litt jappinnhold i miniatyr, men det var det ikke. Dette er faktisk ei sjokoladeplate med masse småbiter av Japp strødd rundt omkring. Det tok noe tid og flere biter før jeg klarte å identifisere at det faktisk er Jappbiter ut i fra smak. Hadde jeg ikke visst det kan det faktisk hende jeg hadde trodde det var biter av noe annet. Den minnet bitte, bitte litt om både smil, boble og fruktnøtt.

Jappsjokolade oppbrutt

Sjokoladen gir et ganske søtt inntrykk og etter noen biter var jeg fornøyd. He-he, men så tok jeg den fram igjen ti minutter etterpå og tok noen biter til. 😛
Det er meget mulig det blir gjenkjøp av denne. Og så blir det superspennende å se om den varer. Hvor tror dere? Og er det flere som har smakt?

Lurer forresten på hva slags storplate Nidar kommer med til dette vinduet. Noen som vet?

Gjenkjøp: Antageligvis

 

16 thoughts on “Melkesjokolade med Japp fra Freia”

 1. Så skuffende at de bare mikser «smuler» av smakene inn i sjokoladen, jeg vil ha skikkelig innovasjon på sjokoladen og som du sier et helt lag gjennom platen.
  Har du fått noe informasjon om ny Nidar favoritter prose? Ser de begynner å komme med ny innpakning i butikk nå, håper på en nyhet eller to også 🙂

 2. Melkesjokolade med M
  Melkesjokolade med Non-Stop
  Melkesjokolade med Daim
  Melkesjokolade med Kvikk-Lunsj
  Melkesjokolade med Oreo
  Melkesjokolade med Japp
  Melkesjokolade med Jelly Beans

  Fullstendig idètørke hos Freia. Hva blir det neste godteriet de skal putte i melkesjokoladen?

  1. Kunne håpe på lakris, gjerne litt salt, men det blir vel for avansert for norske ganer. Føler at Freia de siste årene bare melker Melkesjokoladen og lager billige løsninger, i stedet for å klare å komme opp med noe godt. De flyter på denne noe overdrevne norske entusiasmen overfor den norske melkesjokoladen som et slags nasjonalromantisk symbol. På den annen side, den norske forbrukeren må ta en del av skylden her – det er ikke lett å få nordmenn til å spise mer avanserte ting.

    1. En ren kopi av den der og jeg hadde blitt enda tjukkere og innmari lykkelig! Det der er verdens aller beste sjokolade!!!

 3. Nei, dette var kjedelige greier. Må si jeg ikke forstår helt vitsen. Ellers legger jeg merke til nytt design, der også gode gamle Helnøtt nå blir får nytt design og navnet Melkesjokolade «Helnøtt», på samme måten som «Japp», men altså byttet ut med «Helnøtt». Litt skuffet, også fordi jeg trodde kanskje at Helnøtt var kanskje hakket mørkere enn vanlig Melkesjokolade. Har Helnøtt som favoritt blant de store platene, og synes ikke den er like «sexy/maskulin/fristende» når det også blir Melkesjokolade! Freia skuffer igjen og igjen.

 4. Ville gjerne hatt melkesjokolade med enten lakris (uten salt) eller ordentlig kaffe (ikke latte eller sånt møl). For ikke snakke om iskrem. Hvorfor finnes det ikke god iskrem utenom de store byene? Kaffe, peppermynte, lakris, sitron..

  Charlottes is hadde en innmari god kaffeis, men den forsvant.

  1. De fleste butikker har den nå har jeg sett. Men de pleier bare å ha en rad i hyllene, så den er litt godt gjemt blant de andre typene som har mange rader.

   1. Ica hadde faktisk satt den ut på egen «minipall» nært inngangen, så jeg fant den før jeg i det hele tatt kom på å lete etter den – men må innrømme at jeg ble litt skuffa. Jeg liker Japp, og liker Freia Melkesjokolade – og liker dem også bedre hver for seg. Den var på ingen måte stygg da!

 5. Denne sjokoladen er en stor skuffelse og det er ikke rart at den går for halv pris i butikken. Jeg spiser mye sjokolade og er genuint interessert. Jeg er veldig glad i norsk sjokolade og Freia melkesjokolade og Japp er to meget gode representanter for denne. Men denne sjokoladen er ikke god. Meningen med å mikse må jo være at 1+1 må bli mer enn 2. Det skjer ikke her. Smakene slår hverandre ned. Jeg finner ikke stammen, melkesjokoladen, eller japp’en. Det bli noe rart som jeg ikke har smakt før eller liker. Nyheter selger, og jeg liker flere av de relativt nye variantene, eks. med Daim eller Kvikklunsj. Men på denne mener jeg Freia har bommet. Tenk gjenkjennelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.