Høstløk fra Maarud

Endelig! På torsdag fant jeg årets høstpotetgull fra Maarud. Gjett om jeg har leita! Så bilde av at en butikk på en annen kant av landet hadde fått det inn allerede 23. august, og da begynte jakten. Kan ikke si jeg er videre imponert over butikkene i området her jeg bor. Jeg har vært innom veldig mange steder, og det er nesten ingen som har tatt det inn. Så kjedelig. Potetgullet er jo bare i salg en begrenset periode, så hvorfor ikke gi oss forbrukere et større vareutvalg når muligheten er tilstede? Ja ja, jeg fant det til slutt på Kiwi i Sandvika. Klapp på skulderen til dem. Det kan forresten hende flere butikker har tatt det inn, men venter med å sette det fram til resten av nyhetene skal ut om ei drøy uke? Får håpe det.

Maarud har altså lansert potetgull med to høstsmaker, Kantarell og Høstløk. Jeg safet og kjøpte en pose av sistnevnte. Lurte først litt på kantarellposen, men siden jeg har spist potetgull med soppsmak før, var ikke den helt store iveren etter å prøve den tilstede. Jeg ville heller ha noe jeg med 99% sikkerhet visste jeg kom til å like.

Som dere ser inneholdt posen riflede flak med smak av ramsløk, hvitløk, rødløk og gul løk. Kanskje ikke den mest kreative smakskombinasjonen man kan tenke seg, men det trenger ikke alltid være så spesielt for å være fristende. Ofte holder det kjente og trygge i massevis. Det er naturligvis brukt løkpulver for å smakssette potetgullet, men for meg som er veldig glad i løk, virket denne sammensetningen nærmest som et dryss gullstøv. Hadde forventninger der etter da jeg åpnet posen, og de ble heldigvis innfridd.

Her får man en ganske kjent og klassisk Maarudsmak. Fikk litt følelsen av å komme hjem da jeg tok det første flaket, for dette var rimelig likt en del tidligere potetgullvarianter med løk- og grillsmak. I tillegg synes jeg det minnet litt om de Røffe riflene med salt i blå poser, -som dessverre forsvant for en stund siden. -Men flakene her var så klart ikke så grove. Ordentlig godt var det i alle fall, og begge jentene mine var enige. De syntes imidlertid ikke det smakte løk, men mer som “krydret potetgull”. Kan være litt enig i det. Smaken er ikke slik søtlig og småflat som f.eks ost & løk, heller større og rundere. 

Siden det skal være brukt nypoteter var flakene lyse og rene, og det gjorde dem ikke akkurat mindre fristende. Prisen var det eneste som var litt negativt. Jeg synes 37 kroner (36,90) er mer enn nok for 200 gram potetgull. Må bare si det, jeg synes godteri og snacks er blitt forferdelig dyrt her i landet. 😞

Til tross for at jeg var litt misfornøyd med prisen blir det garantert gjenkjøp av denne posen. Synes det er ordentlig trist at det bare er en høstvariant, og at den dermed forsvinner igjen om ikke så lenge. Skulle gjerne hatt den som helårssmak. Får bare krysse fingrene for at akkurat samme krydderblanding blir brukt igjen på et annet produkt om ikke så alt for lenge.

Til slutt må jeg kommentere de lekre posene. Så rene og delikate farger. Synes det er helt okay å bruke noe annet enn orange og militærgrønt på høstprodukter. Liker variasjon – tommel opp til designavdelingen.

Gjenkjøp: JA 

 

6 thoughts on “Høstløk fra Maarud”

  1. Den er veldig god Liker når det er litt reale potetflak ☺

    Forøvrig enig mht priser. Hvordan Freia melkesjokoladeplate kan hoppe fra 25 kr til 36 kr uten tilbudskampanje involvert er merkelig. Sjokolade og chips må man jo ha. I min verden, i hvert fall.

    Og de nye innpakningene er en fryd for øyet! To tomler opp for det.

    . . . til uken venter kantarellposen. Jeg må smake og se om det er knallgodt eller bare rart.

  2. Åh, for en fin pose! Må smakes, høres veldig god ut. Så teit at de røffe riflene er borte, de var jo så gode! Syns “alt” det gode forsvinner jeg. 🙁

    Enig i at godis og snacks har blitt rådyrt her i landet. Men må ha, må ha likevel. Gleder meg forresten enormt til walters karamell! Høres jo fantastisk ut! 🙂

    1. Ja den gleder jeg meg også til, selv om jeg allerede før jeg har smakt er skeptisk til om det er marked for den. Blir spennende å se. Håper den ikke koster en formue! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.