Nypotetgull med kantarellsmak fra Maarud

Jeg er ikke typen som går på sopptur. Jeg eier ingen soppkurv av peddik, og får fint dekket soppbehovet mitt via blå plastkasser i frukt- og grønt avdelingen i butikken. Jeg hadde derfor bestemt meg for å stå over nypotetgullet med smak av Smørstekte kantareller & crème fraîche fra Maarud. Smakte varianten med Crème fraîche og gressløk for to uker siden (her), og tenkte at det fikk holde. Men så kom det så mange tips om at soppsmaken var godt, så da ombestemte jeg meg. Nyhet er nyhet.

Smørstekte kantareller fra Maarud i pose

-Og dessuten er det tydelig at selgeren fra Maarud har overbevist innkjøperen på Rema hjemme i Hønefoss – de hadde nemlig tatt inn drøssevis av poser. 🙂

Smørstekte kantareller fra Maarud

Jeg fikk umiddelbart inntrykk av både fuktig høstskog og ekte kantarell når jeg spiste første flak. Smaken var virkelig autentisk! Det smakte sopp. Er bare å ta av seg hatten for produktutviklerne hos Maarud som har blandet seg fram til dette kantarellpulveret. Videre synes jeg smaken var litt syrlig og saftig, men jeg satt allikevel med en litt tørr følelse i munnen på utpust etter tygging. Crème fraîchen kjente jeg ikke noe til, -heldigvis, men smørdampingen det refereres til i navnet har de vært heldige med. Den kjentes. Syntes det smakte ganske godt og fyldig, men samtidig gjorde det helhetsinntrykket noe feitere enn hos varianten med gressløk.

Smørstekte kantareller fra Maarud åpnet

Akkurat som forrige gang lot jeg meg sjarmere av det tidsriktige designet på posen. Det passet perfekt til både smak og årstid. Jeg likte også den matte overflaten og den hvite fargen på innsiden. Konsistensen på de riflede flakene er ganske ordinær, og fargen er lys, ren og delikat. Som sist må jeg også få poengtere hvor mye lekrere potetgull nypoteter gir, framfor det som lages av disse gamle grå og småseige klumpene som har overvintret i bingen.
OK, setter det litt på spissen nå, men dere skjønner hva jeg mener ?

Smørstekte kantareller fra Maarud i skål

Ti tross for autentisk smak blir det ikke gjenkjøp av denne posen fra meg. Potetgull med soppdryss ble litt for spesielt etter hvert som vi åt oss nedover i skåla, og det er fortsatt litt igjen her etter helgen. Det traff rett og slett ikke min gane. Tommel opp for kreativitet skal Maarud uansett ha, og pluss for bruk av nydelige poteter.

Har allerede forstått at mange liker dette? Noen som er enige med meg da?

Gjenkjøp: Nei

 

Har dere forresten sett at jeg har fått en slik del-på-Facebook-knapp nederst i innleggene mine?
Bare å bruke om dere vil spre det glade budskap. 😀

7 thoughts on “Nypotetgull med kantarellsmak fra Maarud”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.