Melkesjokolade salt lakris fra Freia

Jeg kunne jo ikke akkurat bare gå forbi når jeg så denne sjokoladen i butikken i går. Se her, ny storplate Melkesjokolade med knasende biter av salt lakris fra Freia. Nyhet er nyhet. Selv om denne, – i likhet med Daimrullen Freia kom med for noen uker siden, allerede har eksistert fra Marabou i Sverige en god stund og dermed er ganske kjent for mange. Kan forresten tenke meg noen som blir rimelig henrykt nå når den også er tilgjengelig her til lands.

Undrer meg forresten litt over at Freia kommer med denne sjokoladen nå. De lanserte jo platen med Daim og salt lakris på sensommeren i fjor, (innlegg her) altså for bare et drøyt halvår siden, og det er ikke stor forskjell mellom den og denne nye varianten. Begge er jo sjokoladeplater med lakris og en form for knas. Men greit nok. Freia har vel en plan tenker jeg.

Som dere ser skinner lakrisinnslagene ganske tydelige gjennom sjokoladen over hele platen. Bra det, så ser man hvor mye lakris man faktisk får. Synes absolutt mengden var godkjent. Og selv om det står knasende lakris på emballasjen hadde jeg innbilt meg at bitene skulle kjennes som litt seige brytninger i sjokoladen, og ble derfor en smule overrasket over konsistensen. For disse bitene var virkelig knasende i munnen. Det kjentes nesten som om lakrisen var omgitt av et slags krispt skall, og det kan se litt sånn ut på bildet under her også. Videre kjente jeg tydelig saltsmak, og saltet var nesten mer dominerende enn selve lakrissmaken. Den kom mer fram etterpå og når jeg pustet ut gjennom nesa. Må si at totalen var god. Helt allright sjokolade dette her, men mengden begrenset seg selv ganske raskt. Jeg klarte ikke dytte nedpå så veldig mange biter før jeg var fornøyd. Og det er i grunnen helt greit.

Selv om den var god ble jeg ikke imponert på samme måte som jeg ble over Nidar sin sjokolade med flytende lakris som jeg skrev om rett før helga. Greit nok, det er jo to ulike konsepter og dermed naturlig at den ene sorten prefereres fremfor den ander. Hvor tilfeldig er det forresten ikke at begge de store sjokoladeprodusenten våre kommer med lakrissjokolader til dette slippet? Har jo sett reklame for at den lille fra Nidar også kommer i storplate. Snakker vi industrispionasje eller bare et pussig sammentreff? Fordi sjokolade/lakriskombinsjonen er in i tiden. Ikke vet jeg.

På emballasjen står det at denne platen kommer i begrenset opplag. Om man liker den må man derfor hamstre litt før den forsvinner fra markedet igjen. Det kan godt hende jeg kjøper den en gang til eller to, men det er ikke noe stort tap for meg når den forsvinner igjen.

Freia har forresten kommet med flere storplater i begrenset opplag de siste årene. Noen sorter mer vellykkede enn andre. Hva er egentlig vitsen med disse hyppige lanseringene av sjokolader som skal forsvinne igjen? Er det rett og slett for å ta hylleplass og markedsandeler fra konkurrentene? Kan virke sånn. Flere enn meg kjøper jo gjerne nyheter en gang for å smake uansett, og når produktene kun kommer i begrenset opplag er ikke produsentene så avhengig av gjenkjøp fra forbrukerne. Jaja, moro for oss som liker nyheter blir det i hvertfall.

Gjenkjøp: Kanskje

 

18 thoughts on “Melkesjokolade salt lakris fra Freia”

  1. Jeg er ikke fan av store plater og skulle virkelig lnske meg Rock en rull tilbake igjen. Men lakrisjokolade får være lakrisjokolade, jeg gleder meg vilt til å smake på denne!

    1. Ja, er spent på den. Hvis den inneholder fudge, slik som Marabou sine i Sverige og Danmark lurer jeg veldig på hvorfor de har kalt det Smil. Smil er jo mjuk karamell… Blir spennende å smake!

      1. Regnet med det, men som den ivrige og nysgjerrige forbruker jeg er, må jeg nesten si ifra når noe spennende dukker opp 😀

  2. Ååååhåhåhåhå som jeg har ventet på dette!! Så bar det bare utfordringen med å skulle hamstre og faktisk greie å ha det liggende….

  3. Denne var helt grei. Om lag som forventa. Kanskje litt saltere-friskere enn godt er. Men dette blir samlet sett ganske halvhjerta fra Freia – det holder ikke. Gleder meg til å prøve Nidar, som vanlig satser de mer på skikkelige og gode nyheter når de først prøver.

  4. Den smaker ikke som den svenske….. Hjertet mitt blør! Jeg hadde sååå troa på denne, siden jo norsk melkesjokolade ofte er bedre enn svensk, men jeg har ikke kjøpt den igjen etter jeg kjøpte første gangen. Noe manglet – jeg tror kanskje den svenske er saltere? Denne taper i alle fall kolossalt sammenlignet med Nidar sin – som jeg har gjenkjøpt nesten pinlig mange ganger..

  5. Hjelp ! Vi finner ikke melkesjokolade med salt lakris her øverst i Hallingdal ! Vi kjøpte noen plater på Europris på Geilo for en stund siden og da etterlyste vi den på Spar. Dessverre har de ikke fått den der og nå har de den heller ikke på Europris ! Vi har også kikket i butikkene på Ål, uten hell.
    Kan dere trøste oss med at vi snart kan kjøpe den ” over alt” ?

    1. Å nei, så dumt. Jeg trur det bare var en limited edition altså. Men dere kan jo sende en mail til Freia og spørre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.