Szechuan fra Fjordland

For en stund siden oppdaget jeg at en del av Fjordlands retter slet ikke var så dumme. (Innlegg om oppdagelsen her) Hadde vært rimelig forutinntatt om at maten deres skulle smake som en kombinasjon av smakløs industrimat og stusselige, grå retter fra storkjøkken, men så viste sannheten seg å være en helt annen. Liker å bli positivt overrasket! Og etter dette har jeg med jevne mellomrom spist noe av maten deres, -og så klart testet nyheter. Og den siste jeg smakte var pakken med Svin Szechuan – kinesisk svinegryte med jasminris.

Fjordland Szechuan

Szechuan er navnet på en provins i Kina, og området er altså kjent for den smaksrike maten sin. De bruker både chili, hvitløk og karakteristisk pepper, og dette er selvfølgelig ingredienser i denne retten også. Kanskje ikke så lett å lese på bildet her, men ingredienser og næringsinnhold er også spesifisert på siden til Fjordland.

Fjordland Szechuan bakside

Dette er en Sous Vide-rett. Altså kommer ikke maten i skåler, men i de mer opprinnelige vakuumposene som jeg egentlig forbinder med Fjordlandmat. Den ene posen inneholder som dere ser risen og i den andre er det selvfølgelig kjøtt, grønnsaker og saus.

Fjordland Szechuan innhold

Jeg liker absolutt best å tilberede slik mat i vannbad, men siden jeg hadde litt dårlig tid fikk de heller en runde i micro’n. Det kom ganske raskt en duft av kinarestaurant i kjøkkenet under oppvarmingen. Moro.

Så var maten klar, og jeg klarte å kløne det over på en tallerken. Ikke så lett når det er så varmt – men det gikk greit. Ingen brannblemmer oppsto.

Det første jeg tenkte var at her var det mye mat. Veldig mye mat. Liker når det er rikelig. Men hm, var det mistenkelig mye ris? Et sleipt triks? Neida, faktisk var det bra at rismengden var såpass raus. Hovedretten var nemlig ganske spicy, så jeg trengte litt ris på gaffelen til hver munfull for at det ikke skulle bli for intenst. Susen var litt tynn og rennende, og den fløt veldig utover på tallerkenen. Greit nok. Konsistensen på både kjøtt og grønnsaker var OK, ikke for vasne og slappe grønnsaker og ikke for seigt kjøtt. Helt fint og autentisk på smak også, og jeg er virkelig fristet til å si what you see is what you get. For her kan man nesten tenke seg til hvordan det smaker.

Fjordland Szechuan på tallerkenen

For meg ble dette nok en ferdig kinarett mengden. Den var god, men skilte seg ikke voldsomt ut på noe vis. Sterk nok til at det prikket i leppa, men ikke ubehagelig å spise.

Tror ikke jeg kommer til å kjøpe den igjen, men utelukker det ikke helt. Mye av årsaken ligger i at jeg ikke spiser ferdigmat så ofte, og de gangene jeg skal ha det heller velger jeg retter jeg synes er ordentlig gode. F.eks kyllingsuppen jeg skrev om i mars. Den var knallgod!

Gjenkjøp: Tviler

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.