Langtidskokt Svinenakke fra Fjordland

Hva gjør man når begge barna tripper avgårde i bursdag rundt middagstid på en søndag? Og man sitter der alene og er sulten? Jo, man åpner en pakke Fjordland. For søndagsmiddag vil jeg ha, selv om det bare er meg hjemme. Det passet selvfølgelig bra at Fjordland også har kommet med noen nyheter nå i september, blant annet denne esken med Langtidskokt Svinenakke med eple, tranebær og potetstappe. Da ble det jammen meg en bloggpost ut av måltidet også. Interessant kombinasjon forresten.

Svinenakke fra Fjordland

Pakken inneholder to poser, en med potetstappe og en med kjøttretten. Veldig bra at ikke alt var stuet sammen i én pose.

Svinenakke i poser

Jeg er en relativt uerfaren Fjordlandspiser, men heldigvis var det greie instrukser for tilbereding på baksiden av esken.

Svinenakke fra Fjordland tilbereding

Jeg velger forresten alltid oppvarming i vannbad fremfor micro hvis det er mulig på mat som bare skal varmes. Innbiller meg at varmen holder seg bedre i maten da.

Svinenakke fra Fjordland i vannbad

Etter ti minutter var det klart for anretning. Jeg kløna skikkelig da jeg skulle få innholdet ut av posene og over på tallerkenen. Det var jo så varmt! Gummihansker ble til slutt løsningen og så var det klart for innhugg.

Synes det hele luktet forbausende fristende. -Men det gjør jo nesten all mat når man er veldig sulten. Begynte å tenke på middager man kunne kjøpe på kafeteria da jeg var liten. Høh – nå er det vel ingen som bruker ordet kafeteria lengre.

Smaken på maten var slett ikke dum. Skjønner at jeg må legge bort mine gamle Fjordlandfordommer, for dette var en helt duganes middag. Potetstappen var luftig og lett, og ikke for salt. Tror jammen meg den var laget av ordentlige poteter også! Antok at de brukte en pulverløsning, men rett som det var støtte tennene mine på noen hele potetbiter i mosen. Et fint bevis på ekte vare. Den var virkelig god.
Selve svinenakkedelen var også okay. Den fruktige smakskombinasjonen med epler og tranebær i sausen blir nok ikke noen favoritt hos meg, den var litt for syrlig til det, men samtidig var det hele fint krydret og heller ikke sausen var for salt. Bra! Raust med både tranebær og små eplebiter var det også. Konsistensen på kjøttet var overraskende saftig og mør, og jeg skulle ønske det var enda flere biter. Alt i alt ble jeg positiv overrasket, og jeg liker når det skjer.

Svinenakke fra Fjordland på fat

Esken inneholdt mye mat, og hele porsjonen var litt for stor for meg. Jeg ble heldigvis mett på en behagelig, god måte, ikke stappet og sigen. Gir den lette sausen æren for det. Må også gi tommel opp for mengden kjøttrett. Hadde trodd det skulle være overload av potetmos, men her var forholdet tilnærmet 1:1.

Er faktisk ikke sikker på om jeg kjøper akkurat denne igjen, selv om den var helt okay, men vet at jeg kommer til å gi flere Fjordlandretter en sjanse.

Noen andre som har smakt denne? Og som har mer Fjordlanderfaring enn meg?

Gjenkjøp: Kanskje

 

12 thoughts on “Langtidskokt Svinenakke fra Fjordland”

  1. Ikke noe galt med fjordland en gang i blant! Her går det som oftest i kjøttkaker og de er kjempegode! Veldig enkel og grei middag, hun lille sluker de på høykant! ☺️

  2. Jeg jobber turnus og syns det er deilig med middag på kveldsvakt, så det har nok blitt en del ferdigmat ala Fjordland på meg. Denne har jeg ikke sett, men gleder meg allerede til å prøve. Hadde handlet inn til kveldsvakten i dag, men den forsvant da alle de andre jeg bor med spiste alle andre steder til middag i går. Fin anledning til å jakte på denne i dag!

        1. Dessverre enig – dette ble for slapt, først og fremst fordi det smakte for mye søt tomat, synes jeg. Skuffende, Hellstrøm sin svinenakke, som sikkert er inspirasjonen her, er mye bedre og har en mye fyldigere smak. Synes det er en svakhet generelt (i Norge) at alt av gryter skal ha tomat i seg, og ofte blir det for mye.

  3. Er fast kjøper av Fjordlands raspeballer. Er ganske gode. Denne varianten virker som en “kopi” av Hellstrøms ferdigrett, svinenakke med blant annet aprikos. Ellers har jeg merket meg at de har begynt å skrive “Sous Vide” på forpakningene sine. Det er jo samme teknikken de har brukt hele tiden, men antar at de ønsker å bruke det i markedsføringen, ettersom mange etter hvert vet at verdens fineste restauranter også bruker samme metode på enkelte av sine retter.

    Det er jo også samme teknikk som mange storkjøkken bruker, blant annet får mange eldre på institusjon hver dag slik mat. Det er utmerket på ting som skal kokes, gryter og lignende. Men ting som skal være stekt, er jo ikke egnet å servere slik – personlig synes jeg det er skandaløst at mange eldre ikke får nye nystekt mat! Mn generelt blir mos og pureer meget bra, mens kokte poteter og ris ikke er helt topp. En annen god rett er f.eks. kjøttboller med potetmos. 🙂

    1. Da spørs det om vi må smake raspeballene og kjøttbollene etter hvert.
      Og helt enig ang de stakkars eldre. Mye dvask mat på institusjoner ja, det har jeg sett selv. Dessverre.

  4. Blir mye fjordland/toro på kveldsvakter. Liker veldig godt den med kjøttkaker i svart form. Kålstuinga er super god! 2 for 50 på utvalgte fjordland retter på Rimi nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.