Pasta Pomodoro fra Fjordland

Denne høsten har jeg for første gang smakt noe annet enn grøt fra Fjordland. (Innlegg her og her.) Og som dere kanskje har lest har jeg blitt positivt overrasket. Derfor måtte selvfølgelig også den tredje ferdigretten de kom med i september testes, nemlig Pasta Pomodoro.

Pasta Pomodoro

Pasta Pomodoro baksiden

Dette skal være en fyldig pastarett med kremet tomat- og basilikumsaus, og kjøttboller. Med andre ord et veldig trygt utgangspunkt. Siden maten kan spises rett fra begeret den kommer i, prøvde jeg den likegodt som lunsj på jobben. Det var det der med reell testing, ikke sant? Og så praktisk da gitt, -det følger med en liten sammenleggbar gaffel. Jeg lar meg veldig lett begeistre over slike småting.

Pasta Pomodoro åpnet

Vel, inn i micro’n, og etter 3 minutter var den klar. Hmm, var litt spent på om den var som boksene med spaghetti a la capri fra barndommen.

Pasta Pomodoro i micron

Det første jeg kjente da jeg fjernet folien på toppen var en slags grønnsaksaktig duft. Og da mener jeg ikke bare tomat, men noe som fikk meg til å tenke litt på grønnsakssuppe. Kanskje det kom av basilikumen? Det smakte også noe mer enn bare tomat av sausen, uten at jeg helt klarte å pinpointe hva det var. Synes den var helt allright, litt småsterk og kanskje litt…spiss? Videre var konsistensen tynnere enn jeg hadde trodd, noe som er bra, siden jeg alltid er redd for at kremete sauser skal bli kvalmende når de begynner å miste temperatur utover i måltidet. Det ble heldigvis ikke denne. Det jeg dessverre ikke satte så pris på var en litt spesiell ettersmak som varte en stund etter at jeg var ferdigspist. Klarte liksom ikke helt å skylle den vekk med vann heller.

Pastarørene var overraskende faste og spenstige, pluss for det. Kjøttbollene var helt okay, men smakte egentlig ikke så veldig mye. Jeg synes det var sausen som sto for det meste av inntrykket. Noen av kjøttbollene var muligens litt daffe, men de blir vel gjerne det av å ligge slik innestengt i sausen sin? Prøver å tilpasse forventningene mine til hva jeg faktisk spiser, så dermed er det ingen grunn til å slakte kjøttbollene selv om de var litt slappe i fisken.
Må også ta med at jeg ble mye mettere enn jeg hadde trodd av denne retten her. Det er 350 gram i pakka og det holder i lange baner.

Pasta Pomodoro ferdig varmet

Tja, det blir nok ikke noe gjenkjøp av denne lille retten her. Den smakte greit, men jeg fikk ikke den store wow-feelingen og tenkte heller ikke at jeg spiste noe nytt. Og siden det finnes så mye annet godt i ferdigmathylla, velger jeg nok noe annet ved neste anledning.

Er det noen andre som har smakt denne her? Hva synes dere i så fall?

Gjenkjøp: Nei

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.