Kylling Sweet Chili fra Fjordland

Siden jeg ble såpass positivt overrasket over pakken med Langtidskokt Svinenakke, har jeg fortsatt min lille ferd gjennom Fjordlanduniverset. Og en av de andre nyhetene som ble lansert fra dem nå i september er Kylling Sweet Chili med grønnsaker og ris. Jeg har smakt. 😀

Fjordland kylling sweet chili på Rema

Dette er altså en rett som skal spises direkte fra skålen. Hm, måtte humre litt for meg selv. Tenker jo veldig sånn american TV-dinner fra 80-tallet her da. Artig det.

Fjordland kylling sweet chili

Retten består av kyllingbiter og grønnsaker i chilisaus sammen med en fin porsjon ris. Det hele varmes i micron i 3-4 minutter, evt. i et småkokende vannbad i 15-18 minutter. Etter varming er det bare å fjerne folien, røre rundt og dig in.

Fjordland med plasten på

Ikke dårlig dette her. Den tynne sausen var veldig sur-søt i smaken, egentlig mest søt, og selv om den ikke var råsterk var det ingen tvil om at den inneholdt chili. Man kjenner det stikker litt på tunga etter hvert. Fint å kunne døyve det med litt av risen i det andre kammeret. Før jeg begynte å spise tenkte jeg egentlig at det kom til å være alt for mye ris i forhold til retten i saus. Sånn “litt sleipt å pøse på mye av det billige tilbehøret, og så får man ikke nok av selve retten”. Men der tok jeg feil. Man trenger nemlig såpass mye ris for balansere mot chilismaken i sausen.

Videre var grønnsakene her faste i konsistensen og særlig vannkastanjene var krispe og fine mellom tennene. Skulle nok ønske det var litt flere av både dem og minimaisen, men det varierer sikket litt fra boks til boks. Kjøttbitene smakte også bra, men et par stykker var litt tørre. Særlig de største bitene. Kan jo hende det også varierer fra produksjon til produksjon? Mett ble jeg i hvertfall. Det var mer enn nok mat i begge kammer.

Fjordland kylling sweet chili klar (2)

Siden dette er en type rett jeg liker ganske godt, men aldri lager selv fra bunnen sier jeg ja til gjenkjøp. Spiser som kjent ikke mye ferdigmat, men kan altså gjerne velge denne ved neste ferdigmatanledning. -Og da tømmer jeg maten over på en tallerken. Blir litt hyggeligere å spise da synes jeg.

Og så må jeg ta med en ting til når jeg først skriver om Fjordland. Synes nemlig potetmosen som fulgte med den langtdiskokte svinenakken smakte så utrolig godt. Har tenkt litt den altså. Noen som er enige? Skulle faktisk ønske Fjordland solgte poser med bare potetstappe. Kanksje 2-3-4 poser i en pakke eller noe sånt? Da hadde jeg kjøpt. Ofte! 😛

Jaja, tilbake til Sweet Chilikyllingen. Er det noen av dere som har smakt? Tror vi den er kommet for å bli?

Gjenkjøp: Ja

 

4 thoughts on “Kylling Sweet Chili fra Fjordland”

  1. Så godt ut selv om jeg ikke har spist Fjordland på hundre år. Må prøves! Supert når gubben er på hytta og jeg er alen hjemme! 🙂 Gidder aldri lage noe “avansert” da nemlig og dessuten er det han som er kokken i huset, jeg er en superkløne på kjøkkenet! :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.