Crispo Knasende Karamell fra Nidar

I går var det moro å snike seg rundt med mobilen på Meny. Flere av høstens godtenyheter var satt frem, og jeg både filmet og knipset ivrig. En tålmodig ansatt som holdt på med varepåfylling både ventet og flytte seg til stadighet så jeg skulle komme til fra rett vinkel. -Tusen takk til ham. Jeg hadde lyst til å kjøpe alt jeg så, men fant ut at jeg ikke kunne blakke meg helt på digg. Gosh. 🙈 Kjøpte allikevel med noe, blant annet denne nye Crispovarianten fra Nidar. (Kr 47,90)

Vanlig Crispo er en av de aller beste sjokoladene jeg vet. Jeg synes også Crispo Rispuff som kom for et år siden er veldig god. (Innlegg her.) Dermed var forventningene ganske høye når vi skulle smake Crispo Knasende Karamell.

Jeg likte forresten emballasjen. Når man først skal bruke et allerede innarbeidet merkenavn, er det fint at også innpakningen er gjenkjennbar.

Som dere ser var platen delt inn i striper akkurat som de andre variantene er.
Mitt eksemplar var da typisk nok brukket, litt irriterende når man skal ta bilde. Argh. 😒

Jeg tok første bit og fikk umiddelbart assosiasjoner til Krokanrull. Så minnet det litt om Daim. Kanskje ikke så rart, i tillegg til den vanlige krispen inneholdt sjokoladen nemlig noen ganske små biter av hard karamell. Mulig det var en slags knekk, det gjorde i alle fall inntrykket litt kompakt. Totalsmaken kjentes en del søtere enn hos den vanlige Crispoen, men som en fin kontrast kom ett og annet saltkorn fram når man hadde tygget igjennom det meste av hver bit. Det løftet inntrykket. Jeg synes det var godt, men den når ikke heeelt opp til de to andre.

Kan til slutt ta med at begge jentene mine syntes den var knallgod. De mente jeg absolutt måtte skrive gjenkjøp. Så da blir det vel det. Til dem. Jeg holder meg nok helst til originalen, og er veldig spent på om dette er en stayer. Tviler bittelitt. Hva tror dere?

Gjenkjøp: Ja, sannsynligvis

 

8 thoughts on “Crispo Knasende Karamell fra Nidar”

  1. Meh – den originale Crispo synes jeg ikke man skal tukle med. Karamell med salt finnes da andre steder. Når du skriver at den er søtere enn originalen, noe som jo er logisk ved tilføring av karamell, så er dette ikke noe jeg bruker 50 kroner (!!) for å smake på. Satser heller på å smake på Troikia med appelsin. Den gleder jeg meg til å prøve og – ikke minst: Lese om her! : 😀

  2. Snedig tenkt av produktutviklerne, men jeg er ikke så ivrig på designet. Jeg tror det er lett å plukke med seg feil når emballasjen til original og ny, er så like!

  3. Endte med å prøve ut denne idag. Jeg er i grunnen ikke så veldig Crispo-menneske. Jeg er ganske sikker på at Nidar endret noe i oppskriften etter at den flatere versjonen av sjokoladen ble lansert tilbake rundt midten av 2000-tallet, om ikke det var overgangen til plastemballasje som stod til årsak. Crispo ble i alle fall aldri den samme sjokoladen igjen for meg. Gammelt nytt til side, så var ikke denne nye varianten så ille. Det er helt klart et snev av saltkorn i den, som du sier, selv om jeg ikke så det reklamert på emballasjen. En ting jeg merket meg dog, er at karamellbitene smaker helt likt de i Walters Karamell fra Freia. Jeg hadde aldri forventet å bli gjenintrodusert for den samme påtrengende smørsmaken. Forskjellen i dette tilfellet er at den i hovedsak overdøves av sjokoladen og krispen. Til ettertanke blir jeg dog litt nysgjerrig: Kan det være at Freia og Nidar har kjøpt opp karamellbiter fra samme leverandør? Eller er det bare jeg som har blitt rar. 🙄

    TINE kom forresten nylig med en lakrisyoghurt i Nyt-serien. De bruker tilsynelatende de samme bringebær- og lakrisperlene som Diplom-Is har vært ute med, siden de lanserte dette «lag din egen isbar» -konseptet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.