Potetsalat med Cheddar & Chipotle fra Hoff

Det er så fantastisk deilig at det nå begynner å bli grillsesong, og at butikkene fylles med fristende grillmat og ditto tilbehør. Grillen min står fremdeles under presenningen sin, – må få skrubbet terrassen før jeg setter den fram, men det har ikke hindret meg i å kjøpe en og annen grillblings og tilberede på kjøkkenet. Og her forleden ble det sommerkoteletter og den andre av de to nye potetsalatene fra Hoff, nemlig Cheddar & Chipotle.

Må si jeg synes det var en utrolig kerativ smakskombinasjon å bruke på en potetsalat. -Og tydeligvis er det mange andre som synes det også. Jeg ser nemlig stadig at det er utsolgt i hyllene der jeg vet den står på Meny. Alternativt har ikke butikken husket å bestille nok.
Jeg var i alle fall ganske nysgjerrig på å smake og måtte lukte litt med en gang jeg hadde tatt av lokket.

Litt uvant farge kanskje, men duften var ikke særlig spesiell. Jeg kjente egentlig ganske lite, bare et “vanlig” hint av potetsalat. Greit nok, potetsalater pleier vel egentlig ikke å lukte så mye uansett.

Smaken derimot, den var både tydelig og interessant. Jeg kjente ingen direkte ostesmak. Ikke noe cheddarpreg som tydelig skilte seg ut. Allikevel var det en slags fyldighet som jeg gjetter kom fra osten, og det kan jeg ikke si jeg har smakt i noe potetsalat før. Det var ingen ostebiter å se altså. Dere som eventuelt hadde forventet små cheddarterninger må jeg altså dessverre skuffe.
Så var det chipotlen. En smak jeg inntil bare et par år tilbake ikke hadde hørt om i det hele tatt, men som visst er en slags jalapeño/chili som er tørket og røkt. Ser smaken dukker opp i nye produkter nå og da, så jeg gjetter at den er kommet for å bli. I potetsalaten bidro den definitivt til å gjøre totalinntrykket sterkere og kvassere, og liksom litt varmere. Nesten litt pepperaktig uten at det smakte direkte pepper. Det var litt uvant å kjenne en slik smak fra en potetsalat og det var nok ikke full match for min del. Allikevel synes jeg det var en kul og annerledes smak som det var modig gjort å lansere, og dere som liker litt sterkere mat enn meg kan sikkert falle for den. Bare å prøve.

Jeg tror ikke det blir gjenkjøp av denne boksen for min del, -selv om det var bra med potetbiter og de hadde fin konsistens. Men jeg vil uansett gi Hoff kred for å ha utviklet og lansert en så utradisjonell smakskombinasjon. Egentlig er det ganske kult at Hoff i det hele tatt har bestemt seg for å lage potetsalater nå, siden Denja ikke finnes mer. Alltid bra med godt utvalg og konkurranse i markedet.
Er det noen av dere som har forsøkt denne her? Hva synes dere i så fall? Hadde vært interessant å høre. Jeg er redd den er litt for spesiell til å vare.
(Innlegg om varianten med Kefir, Urter & Vårløk ligger forresten her)

Gjenkjøp: Tviler

 

2 thoughts on “Potetsalat med Cheddar & Chipotle fra Hoff”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.