Potetsalat med Kefir, Urter & Vårløk fra Hoff

Dette var nytt av året. Har dere sett? Hoff har kommet med potetsalat. Det kan jeg ikke huske at de har hatt før.

Som ihugga Vazelinafan forbinder jeg egentlig Hoff mest med Opphøgde poteter. I alle fall fra tidligere år. Og du verden så godt det sitter innprentet. 😀 I det siste synes jeg imidlertid Hoff har markert seg fint med Liv Laga-serien sin også, og at de nå ekspanderer til kjøledisken med to sorter potetsalat var spennende.
Disse så jeg på Meny og det var tydelig at den ene sorten, den trygge med Kefir, vårløk & urter hadde solgt mye mer enn den andre. Det er også den jeg har smakt. Foreløpig.

Det første jeg la merke til var størrelsen på boksen. Den inneholder 360 gram og så ganske snerten ut. Fin mengde til en sånn liten husholdning som hos oss, kanskje litt snau om man er mange eller skal ha gjester. Da får man kjøpe to.

Jeg skal definitivt ikke påberope meg å ha noe detaljkunnskap om potetsalater. Videre er det vel en grense for hvor mye de ulike sortene kan skille seg fra hverandre. Men litt forskjell er det jo. Og potetsalat med kefir har jeg aldri hørt om før.

Visuelt sett synes jeg den minnet ganske mye om potetsalater med creme fraiche. Kanskje ikke så rart. Stedvis var det mye grønt å se, altså vårløk og urter, og det syntes jeg var bra. Når en ingrediens først er nevnt i navnet på et produkt, bør det både være synlig og man må kunne kjenne det på smaken.
Jeg tok første munnfull, og det kjentes ganske som forventet. Jeg syntes den hvite basen var ganske fyldig, på en litt uvant måte, og ellers virket den frisk og kjølig og en anelse syrlig. Urtene ga også en tydelig smak fra seg, og om jeg hadde blitt spurt i en blindtest hadde jeg trolig svart at her var det mye gressløk. Konsistensen på potetene var ganske fast, jeg kjente en jevn, fin motstand når jeg tygde. Innimellom støtte tennene også borti noe som liksom gled litt, som jeg gjetter var biter av vårløken. Eller var det bare noen potetbiter som var blitt litt slappe? Ikke godt å si. Smaken var i alle fall god, og den gjorde seg som et ekstra tilbehør til biffen og noisettene. Særlig fordi vi ikke hadde noe saus til måltidet.

Tja, den var okay denne her. Kan ikke si annet. Det er begrenset hvor mye entusiasme og begeistring jeg klarer å oppdrive for en potetsalat, men i tillegg til at smaken var god synes jeg det er fint med potetsalater som ikke har for oljete base. Hos noen av verstingen føles det jo mest som om potetbitene bader i noe fettete, glinsende majonesaktig masse, og det blir fort litt voldsomt for meg. Det var heldigvis ikke tilfelle her.
Gleder meg til grillsesongen, da kan jeg gjerne kjøpe denne igjen. ☀

Gjenjkøp: Ja

10 thoughts on “Potetsalat med Kefir, Urter & Vårløk fra Hoff”

 1. Har smakt den med cheddar og chipotle, og den syns jeg ikke var noe god! Stod med begge to i hånda og valgte feil skjønner jeg 🙄

 2. Hei på dere i Hoff 🙂 Vi så deres reklame og tenkte at dette ville vi prøve. Beklager ordbruken, men FY FADER for noe skvip. Utvannet kefir, lite gjennomkokte poteter og (som dere sier urtesmak) bortfall av all mulig urtesmak. Den har INGEN smak!!!!!!!!!!

  1. Hei. Tror heller du skal rette henvendelsen din direkte til Hoff. Tviler på at noen derfra leser denne bloggen.
   Hilsen Ingvild

 3. Fikk en smaksprøve på potetsalaten m kefir og vårløk i dag . Det er faktisk den beste kjøpesalaten
  jeg har smakt…ikke for for fet og majonesaktig , god
  tyggemotstand på potetene , frisk . Spiste hele boksen jeg

 4. Hvorfor i alle dager kan dere ikke koke potetene? Smaken på sausen var OK, men det var nesten ikke mulig å skjære over de halvkokte potetene!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.