Høstsalsa med paprika, løk og tomat fra KiMs

Jeg har gått og småventet på høstchips fra både Maarud og KiMs den siste tiden, og i går var det endelig satt frem noen kartonger på Coop. Jippi! KiMs var først ute i år, og ved første øyekast trodde jeg smakene var akkurat de samme som i fjor. Posene så nemlig mistenkelig like ut. Men et raskt oppslag på bloggen avkreftet dette, det er heldigvis gjort noen små justeringer både på smak og design.

Årets smaker er Rømme & Gressløk og Høstsalsa med paprika, løk og tomat. Jeg valgte å kjøpe sistnevnte.

Akkurat som i fjor må jeg berømme KiMs for de flotte, heilnorske naturmotivene på emballasjen. Så nasjonalromantisk. Og ikke minst utradisjonelt designvalg til en chipspose.

Så var det innholdet. Det hjelper jo ikke med gnistrende høstløv og mørkeblå fjellheim hvis ikke smaken innfrir.

Det luktet ikke så mye fra posen. Jeg kjente bare en svak eim av paprika. Men smaken, den var både spennende og ganske tydelig. Eldstejenta og ei venninne mente det smakte paprika og tomatsaus og at det var godt. Og jeg var egentlig ganske enig. Hvis jeg skal utvide beskrivelsen litt, var førsteinntrykket en slags halvtørr tomatsalsa som under tygging raskt gikk over til en mer saftig, syltet og nesten syrlig paprikasmak. Så kjentes svak løk sammen med noe lett brennende på leppa, og ettersmaken var lett urtekrydret. Ikke dumt. Jeg spiste litt til og fra utover ettermiddagen, og syntes faktisk smaken kjentes litt forskjellig fra det første flaket og nedover i skåla. Slik var det hver gang jeg hadde tatt ei lita pause og så begynte på igjen.
Jeg syntes dette var godt jeg. Ble positivt overrasket, og vil absolutt kategorisere det som etanes.

Dette er så klart et sesongprodukt som kun er i salg en begrenset periode, men jeg kjøper gjerne en pose til hvis jeg rekker før den forsvinner. Tenker også etter hvert å smake varianten med Rømme & Gressløk. Slik ser den ut.

Sånn på tampen må jeg få etterlyse noe nytt på sjokoladefronten. Hva skjer? Det pleier jo alltid å dukke opp enten ei storplate eller en liten bar fra Nidar eller Freia sånn når det lir mot høst. Ei stund før selve slippet i uke 38. I år har jeg hverken sett eller hørt om noen ting. Håper det dukker opp noe snart. Noen som vet?

Gjenkjøp: Kanskje

2 thoughts on “Høstsalsa med paprika, løk og tomat fra KiMs”

  1. Jeg spiste det potetgullet forrige helg, syns det var veldig godt.

    Noe jeg ønsker meg er at de andre variantene av snack chips kunne komme til Norge. I Danmark finnes det 4, i Norge bare den gule. Elsker den og de tre andre er sikkert også gode. Ønsker generelt flere små poser.
    Kommer sikkert en plate fra Nidar eller Freia etterhvert. Ville jo vært rart om det ikke gjorde det. Skal det komme en storplate av en eksisterende småsjokolade ønsker jeg meg peanøttkubbe! 🙂

    Ønske deg en fin helg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.