Sesongens Smaker Røkt Paprika & Urter fra Kims

I dag fant jeg endelig de to nye sortene med chips fra Kims i butikken. Sesongens smaker.
Posene ble presentert sammen med mainyhetnene, men jeg hadde allerede da en mistanke om at de ikke ville bli sluppet før nå på sensommeren/høsten. Kjedelig å vente, men nå er de altså her. En med Rømme & Ramsløk, og en med Røkt Paprika & Urter. Jeg kjøpte sistnevnte.

Sesongens smaker fra Kims rømme og ramsløk

Sesongens smaker fra Kims Røkt paprika og urter i kartong

Rømmesmak på chips synes jeg ikke er så godt. Når det fantes et paprikaalternativ var valget derfor enkelt. Her er det obligatoriske se-inn-i-posen-bildet. 😀

Sesongens smaker fra Kims Røkt paprika og urter åpen

Synes flakene hadde fin farge. Jeg er veldig glad i paprikapotetgull, men de sortene som er for mørke i fargen blir på en måte litt skumle. Da tror hjernen min instinktiv at det smaker voldsomt sterkt og jeg vegrer meg litt. Dessuten blir man lett så grisete og orange på fingertuppene av det. Her var nyansen lys og ren, og grønne urtespetter var sprinklet lett over flakene. Konsistensen var ytterst ordinær, og det det samme gjelder størrelsen på flakene. Helt okay det.

Sesongens smaker fra Kims Røkt paprika og urter i skål

Det aller først jeg tenkte var at det var noe røkt og grilla over smaken. Og det stemmer jo unektelig bra med smaksangivelsen på posen. Det smakte paprika, og egentlig litt syltet soltørket tomat også. Urtene kunne også kjennes, men jeg klarte ikke definere eksakt hvilke sorter som er brukt. Ikke at det er så viktig, smakene passet uansett greit sammen. Videre syntes jeg det var noe mataktig over inntrykket. Flakene kjentes nesten fyldig i munnen selv om jeg ikke spiste mye om gangen. Jeg fikk litt assosiasjoner til grillmåltider og røkt kjøtt.

Sesongens smaker fra Kims Røkt paprika og urter fra toppen

Jeg prøvde ikke med dipp denne gangen. Selv om jeg absolutt foretrekker chips med dipp fremfor uten.
Tenker imidlertid at hvis man skal spise chipsen med dipp bør det være en med relativt nøytral og svak smak. Ellers er jeg redd det blir både kræsj, for mye av det gode, og alt for mange kontraster i munnen samtidig.

Til slutt må jeg gi skryt for det nydelige, nasjonalromantiske bildet på emballasjen. Egentlig syntes jeg begge posene var pene, men fikk naturlig nok sett best på den jeg kjøpte. Å hildrande du så heilnorskt!

Sesongens smaker fra Kims Røkt paprika og urter posen – Kopi

Selv om smaken her var både kreativ og all right, tviler jeg på gjenkjøp av posen. Det er nok mye annet jeg velger fremfor denne. Det er for øvrig ikke synonymt med at det er noe galt, så det er for all del bare å prøve. Chipsen er en limited edition, så den blir ikke tilgjengelig i uoverskuelig fremtid. Jeg kjøpte posen min på Mega på Holmen.

Gjenkjøp: Tviler

 

2 thoughts on “Sesongens Smaker Røkt Paprika & Urter fra Kims”

  1. Smakte den med rømme og ramsløk i dag, og synes egentlig at den ikke smakte noe særlig? Forventa en skarpere løksmak og rømmesmak, men det ble liksom bare med et lite hint av løk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.