Stratos & Litago fra Nidar

Jeg måtte så klart kjøpe et eksemplar av den nye Stratosen da jeg så den i butikk forrige uke. Det var jo unektelig et artig påfunn. Stratoskua og Litago i en liten sommerromanse? Ha ha, se på de blikkene da.

Har sett at sjokoladen kommer i både stor og liten størrelse. Jeg nøyde meg med å kjøpe den lille varianten sånn i første omgang. Tenkte jeg heller kunne rive i ei storplate etter hvert, om den lille smakte greit.

Som man lett kan gjette seg til av både pakning og resten av gimmicken, er dette luftig, boblesjokolade med glatt milkshakefyll i hver rute. Stratos kombinert med Litagodrikk i fastere form. Sammensetningen virket fristende nok, selv om hele greia slår meg mer som et reinspikka markedsstunt enn et genuint ønske om å tilby oss forbrukere noe spennende og innovativt på sjokoladefronten. Men hva gjør vel det? Nidar vil selge, og vi sjokoladespisere lar oss lett lede inn i fristelse. I hvertfall gjorde jeg det.

Jeg har faktisk smakt sjokoladen to ganger. Etter at jeg la ut bilde på Instagram og fikk flere tilbakemeldinger om at den var best kald, plasserte jeg eksemplaret jeg hadde kjøpt i kjøleskapet og ventet til dagen etter før jeg testet. Ville være sikker  på at den var gjennomkjølt. Men sjøl om kald sjokolade ofte er godt, ble jeg litt småskuffa da jeg spiste denne her. Stratosdelen var god som alltid, men Litagofyllet smakte for kakaoaktig. Nesten som en slags sjokoladepudding. Og det er jeg ikke så glad i. Dumt.

Men så smakte jeg den igjen. Denne gangen romtemperert og det var en helt annen opplevelse. Nå smakte fyllet mye bedre. Kremet, mjukt og melkeaktig, akkurat slik jeg hadde håpet det skulle være. Rart at forskjellen skulle være så tydelig. Begge jentene mine mente også at den var god. En av dem sa umiddelbart at den smakte som Sratosen med hvitt fyll, bare at dette var brunt. Og ja, det kjentes nesten sånn. Som Stratos Melky. Det var bare litt mer sjokoladesmak her.

Som dere skjønner kan jeg ikke utelukke gjenkjøp av denne. Jeg har ikke forsøkt storplaten enda, men må kanskje gjøre det? For å sammenligne inntrykkene. Noen som har smakt den? Er den god? Hvordan er mengden fyll i hver rute? Syntes det ble litt mektig med bitene fra den lille mot slutten, men kanskje det er en mer edruelig mengde fyll i rutene på storplaten? Så det ikke virker så massivt?

Helt til slutt må jeg ta med at jeg synes hvit emballasje funket veldig bra. Det ga et delikat, rent og fresht inntrykk, og en annen bunnfarge hadde antagelig gjort helheten mer rotete. God valg.

Blir spennende å se hvor lenge Stratos og Litago blir værende i butikkhyllene sammen? Er sjokoladen forresten ment å være en limited edition, så vi kan forvente et hjerteskjærende brudd om noen måneder? Eller satses det på et mer permanent forhold?

Gjenkjøp: Kanskje

2 thoughts on “Stratos & Litago fra Nidar”

  1. Har prøvd den i storplaten og akkurat som jeg regnet med var smaken veldig anonym.
    Hadde vært kult med litt større innovasjon enn kun å slå sammen to merkenavn

    1. Definitivt. Dessverre er det langt mellom de lanseringene. -De innovative altså. Synes det er mange lettvinte løsninger. På den annen side må det være utrolig slitsomt å måtte komme på x antall nyheter tre ganger i året hele tiden også, så skjønner at man innimellom tar noen snarveier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.