Smørbukk Bites fra Sætre

Jeg hadde ikke tenkt å lage innlegg om Smørbukk Bites fra Sætre. Er ikke spesielt glad i karamellsmak og posen med Crispobites imponerte jo bare sånn passe. Men når noen på jobben tilfeldigvis kjøper en pose, og stikker hodet inn på kontoret for å vise den fram, og i tillegg er så snill å vente med å åpne den til jeg har fått tatt et bilde, da fortjener den litt omtale allikevel.

Smørbukkbites

Smørbukk Bites posen

Akkurat som Crispobitesene er dette små vaffelkjeks dekket med melkesjokolade. Et ganske tynt lag sådan. Inni har hver kjeks et mjukt fyll med smak av Smørbukkaramell. Det sto det i hvertfall på posen…

Vi åpnet og snuste inn. Og ja, her kjentes Smørbukkaroma. Ingen tvil om det.

Smørbukk Bites åpen pose

Det som kanskje var litt pussig var at det duftet mer Smørbukk enn det smakte. Uten at det behøver bety noe negativt. Kjeksene var gode de. De smakte som vaffelkjeks med sjokolade og karamell, ingen innvendinger til det, men jeg satt ikke med følelsen av at jeg spiste noe med Smørbukk. Kan strekke meg til å si vaffelkjeks med et hint av Smørbukk, men der stopper det. Hadde jeg smakt disse i en blindtest eller bare fått dem servert uten at navnet Smørbukk ble nevnt, ville jeg faktisk trodd jeg spiste Max. Husker dere den? Det var en ganske luftig kjekssjokolade fra Nidar, med nokså tett, gullfarget emballasje og rød skrift. Tror ikke den er i salg lengre? Jeg er veldig fristet til å tro at nettopp denne oppskriften er hentet frem fra hvelvet, og at kjeksene bare har fått annen fasong og new wrapping. Okay det altså, gjenbruk er fint.

Må ta med at laget med karamell inni her var veldig tynt. Det var tilnærmet ikke merkbart på konsistensen, men satte et greit preg på smaken. Og tro det eller ei, jeg likte disse bedre enn Crispobitesene. Det hadde jeg aldri forutsett.

Smørbukk Bites delt i to

Selv om de var gode, tviler sterkt på at det blir gjenkjøp. Akkurat som jeg skrev i innlegget om Crispovarianten synes jeg sjokoladekjeks har en tendens til å bli for klissete, dermed velger jeg heller noe annet når vi skal kose oss. Men jeg har større tro på denne posen enn på den forrige. Kanskje den blir å finne i butikkhyllene et par år før den forsvinner?

Gjenkjøp: Nei

2 thoughts on “Smørbukk Bites fra Sætre”

  1. Dette er den største svindel jeg har kjøpt de siste årene! Det luktet kraftig av karamell (ikke nødvendigvis Smørbukk) ved åpning. Men det var jo ingen Smørbukk i kjeksen! Det smakte bare ekstremt søt vaffelkjeks, noe jeg normalt ikke spiser. Hadde jo trodd at det skulle være Smørbukk, eller i det minste karamell i denne, men dengang ei. Smakte bare søte vaffelkjeks. Prisen var høy. Halve pakken går i søpla i morgen. Klage skal sendes Nidar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.