Nirus Korma fra Masalamagic

I høst testet jeg en Tikka Masala og litt tilbehør fra Masalamagic (her). Og som dere vet synes jeg det er moro når disse forholdsvis nye merkene forsøker å få fotfeste i markedet. Jeg har derfor testet noen av nyhetene de har kommet med nå også. Se her; Korma med kvernede mandler.

MasalaMagic Korma glass

Korma er så vidt jeg vet en kjent indisk saus, og dette skal være en litt flott variant siden den inneholder kvernede mandler. Hørtes veldig bra ut. Sausen har medium styrke, noe som burde holde i lange baner for meg. Jeg er jo stadig litt vár for alt som smaker voldsomt sterkt.

Disse Masalamagicproduktene skal være et autentisk alternativ til nordmenn som liker ordentlig indisk mat. Flott det, men siden jeg ikke er så dreven i å kokkelere indiske retter var jeg veldig glad for den enkle bruksanvisningen på baksiden av glasset. Dette skulle jeg nok få til.

MasalaMagic Korma bruksanvisning

Duften fra glasset var ganske skarp, og som dere ser var konsistensen på innholdet noe kornete. Jeg ble egentlig litt forbauset over det. Men det kunne jo fint endre seg i løpet av tilberedingsprosessen, så jeg tømte innholdet fra glasset over i kjelen og tilsatte en dl crème fraîche. Rørte sammen og varmet opp. Og konsistensen ble med en gang en helt annen. Mye glattere, roligere og mer kremet.

MasalaMagic Korma åpnet MasalaMagic Korma i kjelen

Videre skulle man tilsette kylling, fisk eller grønnsaker sammen med vann og fløte, og la det hele koke til alt var mørt. Jeg jukset litt og stekte kyllingbitene mine lett i stekepannen før jeg tilsatte dem i sausen. Var så sulten at jeg var interessert i å bli raskt ferdig. Dessuten er det greit å få maten mest mulig klar før man får besøk.

Det luktet behagelig indisk i huset mens sausen sto og putret. Duften var imidlertid på langt nær så skarp og intens som den som kommer når jeg lager Tikka Masala’en deres. Helt greit det altså. Fargen på sausen ble etter hvert en blanding av gul og dus beige, og den så både glatt og innbydende ut.

MasalaMagic Korma på bordet

Og dere, denne Korma’n smakte deilig. Den kornete substansen fra glasset var nå transformert til en smaksrik middagsrett. Sånt er jo litt moro. Smaken var rund, fyldig og aromatisk, og den hadde beholdt et tydelig indsk preg selv om den ikke var så sterk. Det kan jo nesten ikke bli så sterkt med såpass mye crème fraîche og fløte som det var her. Mmm, luksus. Synes faktisk denne sausen var veldig fint tilpasset de nordiske ganer. Det er ikke ofte jeg koser meg såpass med indisk mat uten å måtte drikke masse hele tiden og dempe smakene med raita eller tilsvarende. Og så kan jo de av dere som liker enda kvassere smak la være å bruke så mye fløte, og kanskje heller la en større del av væskemengden være vann.

MasalaMagic Korma på tallerken

Besøket mitt var absolutt enig i at dette var godt, og vi spiste ganske så mye. Og jeg må jo si det er behagelig å kunne spise indisk uten at magen gjør opprør i etterkant av måltidet.
Gir tommel opp til Masalamagic for en fin totalopplevelse.

Gjenkjøp: Ja, gjerne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.