Nirus Tikka Masala fra Masalamagic

Dere som er innom bloggen her fast vet at jeg er litt pinglete hva gjelder sterke smaker. Dere har kanskje også fått med dere at jeg føler meg litt på gyngende grunn hver gang jeg skriver om asiatisk mat. Allikevel synes jeg det er moro å teste, så da hiver jeg meg utpå igjen. Nå har jeg nemlig sett serien med produkter fra Masalamagic i alle Menybutikkene jeg har vært i den siste tiden. Moro det – jeg liker når små aktører utfordrer de store og får innpass hos kjedene.

Tikka Masala i butikk
De har også kommet med en ny Tikka Masala, så da måtte det bli innlegg. Og når man får besøk av noen som er veldig glad i indisk var det jo rett anledning for å teste. Stilig glass forresten.

Tikka masala Masala Magic

Denne sausen er laget uten tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. Den er også gluten- og laktosefri. Og jeg skal love at det luktet ekte indisk og ganske så sterkt da jeg åpnet lokket! Bra det, siden dette skal være et autentisk alternativ til nordmenn som liker ordentlig indisk mat.

Tikka masala Masala Magic åpnet

Sausen blandes med litt crème fraîche og fløte, og selvfølgelig kyllingbiter. Så var det bare å la det trekke til kjøttet var gjennomkokt. Det luktet indisk restaurant fra kjelen på komfyren mens det sto og putret.

Tikka masala Masala Magic i kjelen

Synes det var lett og greit å lage, men instruksjonene bakpå glasset kunne godt vært litt lettere å lese. Teksten var veldig liten og fargen var litt blass. Og sånne som meg som ikke bare lager dette på gefühlen trenger litt veiledning. Det gikk uansett greit, så da var det bare å sette seg til bords.

Tikka masala Masala Magic ferdig

Det første jeg tenkte var at her var det mye smak. Msalamagic holder det de lover. Riktignok står det hot på glasset, men jeg antok likevel at fløten og crème fraîchen skulle gjøre det litt mildere enn det faktisk var. Dette rev rett og slett litt i ganen min, og jeg måtte være raus med raita og det andre tilbehøret for å nøytralisere inntrykket litt. Kjente at jeg nesten ble litt snufsete i nesa. Til tross for at det var sterkt var det ikke noe problem å kjenne at det var mange gode smaker her. Synes det var godt satt sammen. Muligens litt mye spisskummen, men det er jo bare smak og behag. Jeg har aldri vært i India og spist, men kan ikke skjønne annet enn at dette smaker autentisk? Besøket mitt ble veldig begeistret og gjorde ikke noe av den rause mengden chili. Greit å få bekreftelse fra noen som er litt mer krydderbarske enn meg på at dette smakte bra.

Tikka masala Masala Magic på tallerken

Jeg er litt usikker på om det blir gjenkjøp. Og ikke fordi det var noe galt, men det ble bare litt i kraftigste laget for meg. Kanskje jeg evt. lager det til gjester igjen? Moro å ha smakt uansett.

For dere som liker sterk mat er det virkelig bare å kjøre på og prøve. Kan love at dette ikke er pingleindisk. Er det kanskje noen som ha testet allerede? Hva synes dere i så fall?

Gjenkjøp: Kanskje

 

6 thoughts on “Nirus Tikka Masala fra Masalamagic”

  1. Nam, nå fikk jeg vann i munnen her! Elsker sterk mat, så den må definitivt testes! Tåler ikke fløte/creme fraiche da, men går vel an å bruke risfløte eller noe, event. vanlig melk, for det tåler jeg. 🙂

  2. Kult at de tilsetter mye krydder og chilli, men her ble jeg overrasket hvor sterkt det var. Jeg brukte riktignok hele boksen og blandet med matyoghurt og kylling, jeg så ikke på oppskriften. Neste gang skal jeg bare bruke halve.

  3. Åh, dette høres bra ut! Kanskje jeg endelig finner en “indisk på glass” (som jeg kaller det) som jeg faktisk liker? Elsket indisk på glass før, men etter å laget mer og mer mat heeelt fra bunnen av smaker ikke ting på glass og pose godt lenger, selv om jeg fortsetter å prøve og håpe. Jeg er jo lat, og vil ha muligheten til enkel middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.