Tilbehør fra Masalamagic

Må bare lage en liten oppfølgingspost til innlegget om Tikka Masalaen fra Masalamagic som jeg la ut forrige uke (her). Litt av tilbehøret vi hadde var nemlig også fra Masalamagic. Og siden det var nytt for meg tenkte jeg at jeg kunne skrive litt om det også.

Mango chutney er obligatorisk som tilbehør de gangene jeg spiser indisk. Synes den litt søtlige smaken balanserer det sterke inntrykket fra de andre smakene, så selvfølgelig måtte vi ha det denne gangen også.

Mangi chutney

Denne etiketten hadde mye tydeligere tekst enn tikka masalaen. (Ref. forrige innlegg) Veldig bra, ikke noe problem å lese her nei. Konsistensen var passe fast så den lille haugen jeg hadde forsynt meg med holdt seg på plass. Liker ikke chutney som er så løs at den flyter utover tallerkenen. Det smakte ganske mye mango, litt mer enn de andre variantene jeg har spist før egentlig. Og vet dere hva? Jeg syntes denne her også var rimelig sterk jeg. Akkurat som tikka masalaen jeg testet sist. Hadde ikke forventet at den skulle være såpass skarp, men her kjente jeg bra med chilismak sammen med det fruktige. Ble litt overrumplet og måtte nøytralisere bitterheten med raita. Besøket mitt ga tommel opp. Moro med tydelige inntrykk og igjen må jeg si at Masalamagic holder det de lover mht mye og autentisk smak. Kanskje jeg må prøve den sammen med ost også?

Mango chutney på fat

Tenkte også jeg kjapt ville vise pakken med Papadam med spisskummen vi hadde til. Det hadde jeg nemlig aldri stekt før. For de av dere som er like uerfarne med indisk som meg, kan jeg fortelle at dette er et laktose- og glutenfritt indisk flatbrød som er laget av linsemel.

Masala Magic

Masala Magic close up

Man bare legger disse flatbrødene på rist og steker dem i oven i 30-40 sekunder. Pakken min hadde nok fått seg en trøkk, for alle var røket litt, men det var ikke noe problem å få stekt dem opp for det.

Masala Magic papadam

Ganske så fascinerende å se de flate emnene boble opp og bli sprøe på så kort tid i ovnen. Moro!

masala Magic papadam ved bordet

Disse smakte ganske salt og gjorde seg godt sammen med chutneyen. De er tilsatt spisskummen og jeg synes nok at den smaken dominerte litt mye. Den forstyrret liksom resten litt. Besøket mitt mente at slik måtte det være, men neste gang tror jeg nok at jeg kjøper den originale varianten hvis de har den i butikken. Antar at den er litt mer nøytral. Kjente det ble litt mange sterke smaker for min sarte gane på en gang her. Allikevel må jeg få fremheve at disse også isolert sett ga et veldig ekte inntrykk, men som dere vet skal det ikke så mye til for å overbevise meg akkurat innenfor denne kategorien. Kan forresten tenke meg at disse også hadde vært gode i selskap med et litt eksotisk ostefat. Eller er jeg helt ute å kjøre nå? 🙂

Det kan godt hende det blir kjøp av flere av produktene fra Masalamagic i fremtiden, men tror jeg skal være bevisst på å velge de mildeste og mest nøytrale produktene i hylla. -Og det selv om jeg får besøk. Synes uansett det er artig med litt nye merker i butikkene. Fint når vi forbrukere får mer å velge mellom.

Kanskje noen som kan anbefale meg flere produkter fra Masalamagic?

Gjenkjøp: Kan godt hende

 

2 thoughts on “Tilbehør fra Masalamagic”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.