Zalo Bløtlegging fra Lilleborg

En stund siden forrige innlegg fra non foodhyllene, så nå var det virkelig på tide igjen. Og dette bløtleggingspulveret fra Zalo synes jeg absolutt er verdt å nevne. La ut et lite bilde av flasken i det første innlegget om septembernyheter (her), og nå har jeg faktisk fått testet.

Zalo pulver bløtlegging

Dette litt grovkornede pulveret skal på bare 10 minutter gi en effekt tilsvarende bløtlegging i vann i 12 timer. Høres nesten for godt ut til å være sant, men siden Zalo vanligvis pleier å innfri var det ganske spennende å teste. Bare å vente til den rette anledningen dukket opp. Og den kom en dag etter et måltid med hasselbackpoteter. Siden det ble sent før gjestene gikk ble det nemlig ikke til at jeg satte formen i vann om kvelden. Dermed fikk restene av smør, krydder og potet god tid til å størkne fast i porselenet over natten. Det måtte jo være en perfekt utfordring for Zalopulveret.

Zalo pulver bløtlegging skitten form

Bare å sette i gang, og en liten illustrasjon på baksiden av flasken viste fremgangsmåten. Veldig enkelt dette her. Først skal man fylle det som skal vaskes med varmt vann. Så strør man oppi litt pulver, og blandingsforholdet er 1/2 teskje pr liter vann. Vent i ti minutter, skyll og vask.

Zalo pulver bløtlegging baksiden

Bare å sette i gang.

Zalo pulver bløtlegging pulver tømmes i

Pulveret løste seg raskt opp i vannet og så var det bare å wait for the magic.

Zalo pulver bløtlegging in action

Etter ti minutter tømte jeg ut vannet og da var det faktisk bare dette igjen:

Zalo pulver bløtlegging tømt ut

Slett ikke verst! Jeg ble rimelig imponert hvor mye av grumset som hadde løst seg opp på den korte tiden. Det som ikke hadde blitt med ned i sluket satt heller ikke veldig hardt, og jeg kunne skrubbe det av med lett hånd og noen spurt Zalo på sprayflaske. Til slutt satt det igjen bare noen merker her og der, de måtte jeg bruke litt mer kraft for å få av.

Zalo pulver bløtlegging resten

Her ble jeg mer enn fornøyd. Ikke dårlig dette her! Jeg er absolutt ikke glad i å vaske opp og setter det aller, aller meste rett i maskinen. Innimellom skjønner imidlertid også jeg at man må ty til håndvask og da er slike hjelpemidler hjertelig velkommen. Skulle ønske pulveret hadde en litt annen duft, men det er egentlig bare flisespikkeri. Det lukter såpete, som den vanlige grønne Zaloen, men jeg hadde satt mer pris på en blomsterduft. Men igjen, ikke viktig så lenge jobben blir gjort.

Flasken viser seg å være veldig, veldig drøy, men jeg kommer til å kjøpe den igjen når den en gang blir tom.

Er det noen av dere som har prøvd? Eller som skal? Tenker at det må være det ultimate våpen mot en sticky lasagneform.

Gjenkjøp: Ja

 

2 thoughts on “Zalo Bløtlegging fra Lilleborg”

  1. er fortvilet.kan ikke lenger finne salo pulver i noen butikker her i trondheim.hva gjør jeg?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.