Piano is vanilje fra Tine

I sommer ble jeg svært begeistret over at Tine lanserte en softisløsning for hjemmebruk. (Innlegg her) Liker når det kommer ordentlige, overraskende nyheter, spesielt når både smak og konsistens er overbevisende og autentisk. Veldig bra. Når det nå har kommet en tilsvarende Pianomiks der man kan lage sin egen vanlige is er det ikke like revolusjonerende, men line extentions er alltid velkomne. Selvsagt måtte jeg teste.

Piano ismiks vanilje

Fremgangsmåten er den samme som for softisen; pisk, bland, frys.
Man heller altså den kjøleskapskalde sausen over i en bolle og mikser i tre minutter. Det spruter ganske mye, så det er lurt å legge et kjøkkenhåndkle over mixmasteren så lenge den er på. Greit å slippe full kjøkkenvask bare fordi man skal lage is.
Sausen får fort en fyldigere konsistens når luft vispes inn, og fyller følgelig mer av bollen.

Piano ismiks vanilje i bollen

Piano ismiks vanilje ferdig pisket

Jeg sneik meg til en smak da den var ferdig og syntes det kjentes som en slags blanding av is og vaniljekrem. Nam, veldig godt var det. Kan tenke meg at det hadde vært digg å mikse litt slik blanding inn i vaffelrøre. Da jeg hadde helgejobb på gatekjøkken i min ungdom, pleide vi alltid å få med softismiks hjem når maskinen skulle tømmes og vaskes hver uke. Lagde alltid vafler av det. Nydelig!

Så var det bare å vende jordbær og mini marshmallows forsiktig inn i ismassen, sette på lokk og plassere bollen i fryseren til neste dag.

Piano ismiks vanilje med fyll

Klar for testing neste kveld.

Piano ismiks vanilje ferdig frosset

Ble ikke skuffet her heller jeg altså. Isen var blitt fast og fin i konsistensen uten å virke for tett og tung. Det smakte også helt ekte vaniljeis, og jeg er sikker på at den kunne passert som ferdigkjøpt is fra en toliters boks om man ikke hadde sett at den kom fra en bakebolle. Nå kan man jo selvsagt lure på hvorfor man skal ta seg bryet med å piske og fryse, styre og ordne når smaken er så lik ferdigkjøpt is. Vel, med denne løsningen kan man jo tilsette akkurat det man vil. Vi valgte som nevnt mini marshmallows og jordbærbiter og det var kanskje ikke det aller smarteste. Marshmallowsene passet ypperlig inn, jordbærene… ikke like heldig. Den litt syrlige bærsmaken var en fin motvekt til den søte isen, men konsistensen: ouch. Det kjentes som steinharde isbiter. Burde jo ha forutsett det, det er jo en del vann i jordbær, men det slo meg virkelig ikke at de skulle bli såå harde. Jaja, da har vi lært det. Neste gang blir det sjokoladebiter eller jelly beans i steden.
Totalen her var veldig vellykket uansett den altså. Dessuten smeltet ikke isen like kjapt som den hjemmelagde softisen gjorde. Stort pluss!

Piano ismiks vanilje ferdig i skål (2)

Ser for meg at det kan bli gjenkjøp av denne jeg altså, og da først og fremst fordi det er veldig artig å lage is og tilsette akkurat det man vil. Moro for unga. Håper kartongen er kommet for å bli.

Noen andre som har forsøkt denne? Eller varianten med sjokolade? Gode forslag til hva man kan tilsette mottas gjerne.

Gjenkjøp: Ja

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.