Piano Softis Vanilje fra Tine

Jeg måtte jo bare teste Tines softisløsning for hjemmebruk.

Piano softis vanilje

Dere som er interessert i nyheter kan ikke ha unngått å legge merke til den. Enten i butikken i eller i en av reklamevariantene Tine har benyttet for å promotere den.

Konseptet er enkelt. Man heller den sauslignende substansen i en bolle, visper noen minutter og setter bollen i fryser’n. Etter ca 3,5 timer tar man bollen opp igjen, pisker et minutt og så har man ferdig softis. Genialt.

Piano softis vanilje i bolle

Må bare si at jeg synes det spruta voldsomt da jeg miksa sausblandingen. Jeg varierte hastigheten på miksmaster’n opp og ned, men allikevel havnet det dråper overalt på benken, veggen og meg. Note to self; ta på forkle neste gang. Etter endt visping var det bare å sette bollen i fryser’n og vente tålmodig.

Her er den nettopp hentet opp igjen fra fryseboksen i kjeller’n.

Piano softis vanilje frossen

Bakpå kartongen står det at man skal vente ca 3,5 timer. Vi tok den opp etter 3 timer og 20 minutter og det var ikke lenge nok. Blandingen var fortsatt flytende i midten og ble sørpete med en gang jeg pisket den opp. Dermed var det bare å sette den tilbake for litt mer frysing. Og venting.

Da jeg tok den opp igjen gang nr to var den nesten for hard. Vi måtte la den stå og hvile litt på benken for å ikke ta livet av den stakkars håndmikser’n min. Mye handler altså om timing her. Pass klokka.

Piano softis vanilje oppisket

Ti slutt ble det ordnings, og jeg lot meg imponere over konsistensen. Isen ble faktisk både mjuk, smidig og luftig akkurat som softis fra maskin. Well done Tine! Så var det smaken. Og den var mye bedre enn forventet. Guri malla det smakte jo ekte softis jo! Det hedde jeg virkelig ikke forventet.
Har hørt at flere som har testet jordbærvarianten syntes den smakte ganske syntetisk, men denne her var ordentlig god!

Piano softis vanilje i skål

Isen smelter ganske fort i skåla, så det er bare å hive innpå når man først har forsynt seg. Må gi et lite minus for det og for at produktet krever såpass med tidsplanlegging. Ellers er jeg strålende fornøyd og overbevist om at det blir gjenkjøp. -Og jeg er ikke noen isperson.

Hva synes dere om denne?

Gjenkjøp: Ja

 

19 thoughts on “Piano Softis Vanilje fra Tine”

  1. Har også testet og synes den var kjempegod:) Jeg hadde isen i kremmerhus og da måtte vi spise isen raskt for at den ikke skulle dryppe for mye. Holdt til 5 stk is i kjeks. Blir gjenkjøp her også!

  2. Litt av en timing, her sitter jeg faktisk klar til å ta min ut av fryseren. Kjøpte en av hver, og er det like godt som prøvesmakingen underveis tilsier, blir det garantert gjenkjøp her, altså.

  3. Jeg syns ikke jordbær var noe å hoppe i taket av! Men 3 åringen jublet…
    Men den smeltet alt for fort! Bare suppe etter kort tid, det var et stort minus!

    1. Ja alle mener visst at jordbærvarianten er lite imponerende. Og enig i at den smelter litt for fort ja. Der har den forbedringspotensiale.

  4. Må bare legge til – legg ett kjøkkenhåndkle over mix-masteren og bollen og pisk under det så slipper du sølet 😉

  5. Har lett etter denne i en uke på ulike butikker, og de fikk den til slutt inn på Spar, i en sjokkselger mellom melk og yoghurt. Noen som har sett den på vanlig hylleplass? Jeg tenker sjokoladepudding/vaniljesaus-plass..? Tydeligvis er sommerproduktene like forsinket som sommeren her på Vestlandet, men i morgen blir det softis uansett vær. Litt skeptisk selv, men resten av gjengen var uvanlig optimistiske til ny vare å være.

    1. På Meny sto den sammen med gele, vaniljesaus og sjokoladepuddingen. Er ikke så mye sommer å skryte av på Østlandet heller altså.
      Får håpe dere liker den – husk at den smelter fort!

  6. Denne står klar på kjøkkenbenken til å testes i morgen.:) Når jeg jobbet på bakeri, så hendte det at jeg tok litt softis i en kaffekopp med lokk og satte den i fryseren mens jeg vasket, ryddet og gjorde unna alt som må gjøres. Når jeg da gikk hjem tok jeg bare med meg koppen, og selv om den var frossen da, så ble den passe soft og myk igjen når jeg hadde kommet meg hjem (og kunne nyte en is etter endt arbeidsdag). Og det å ha den i kaffekopp hindret søl under ferden hjem.;) Ergo tenker jeg at jeg nok må sette den tilbake i fryseren mens jeg spiser (og inntil jeg skal forsyne meg igjen). Tenker i tillegg å lage den i glassbolle – den holder seg jo kald lenger. Så også at den er holdbar i en uke etter åpning, og siden jeg bor alene, så skal jeg bare piske opp litt av den tror jeg – og så får jeg heller styre på og lage i flere dager.:P Stivner kanskje raskere også da?

    1. Ja den stivner helt sikkert raskere i mindre porsjoner, og veldig lurt å ha den i glass. Det skal jeg prøve neste gang.

  7. Spiste denne i helgen, veldig god! Gjorde faktisk første step helgen før, men fikk aldri spist. Gikk greit å piske den opp etter en uke i frysen også.

  8. Jeg måtte teste denne så fort jeg så den i butikk (jeg er temmelig lett å engasjere når det kommer til sånne nye, morsomme produkter), og var veldig fornøyd med smaken – men fordi den smeltet så fort tror jeg ikke at jeg kommer til å kjøpe den i gjen, da drar jeg heller til kiosken borti gata. Hadde jeg ikke hatt kiosken borti gata, derimot, da kan det være at det hadde blitt gjenkjøp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.