California Style by BigOne Malibu Ham

I juli testet jeg pizzaen California Style Venice Beach Meatballs fra BigOne (her), og nå har jeg også smakt den andre Californiavarianten som ble lansert i vår; California Style Malibu Ham.

BigOne Malibu eske

Likte fargen og designet på esken. Veldig sommerlig og delikat, og så artig med den lille surfboard-detaljen.
Som dere se er pizzaen toppet med skinke, ananas, grillet paprika og løk, og jeg syntes det så ut til å være bra med fyll. De ulike bitene var fint fordelt utover bunnen, så jeg behøvde ikke foreta noen omfattende ommøblering før jeg satte pizza’n i ovnen.
Forresten litt pussig at den heter Malibu. Skinke og anans pleier da som regel å hete noe med Hawaii?

BigOne Malibu frossen

Klar etter ca 15 minutter på 225°.

BigOne Malibu stekt

Bunnen her virket bittelitt tynnere enn på den originale BigOne. Kan det være tilfelle? Litt California style? Smakte bra i hvertfall. Så var det fyllet. I teorien hørtes den jo virkelig lovende ut. Skinke og ananaskombinasjonen er klassisk, og løk og paprika går til det meste. Ble forresten litt overrasket over at det var såpass store biter av både løken og paprikaen, men skal ikke klage. Vi liker raushet, sant?
Krydderblandingen de har brukt kjentes tydelig. Det rev litt i munnen, men jeg vil ikke kalle pizzaen sterk. Den føltes på ingen måte ukomfortabelt i verken gane eller tannkjøtt når jeg spiste. Så hva er det da som holder den store jubelen tilbake?

Til tross for at det var raust med fyll og god smak på de ulike ingrediensene ble ikke dette noe optimal pizzaopplevelse for meg. Sammensetningen ble for rotete. Fikk litt følelsen av å spise pizzabunn med en slags pytt-i-panne på. Skjønner dere hva jeg mener?

Da jeg gikk på gymnaset hadde jeg ekstrajobb på gatekjøkken. I min iver etter å yte mest mulig service og gi kundene best mulig mat var jeg ofte litt vel raus med både dressing og annet tilbehør på hamburgerne. Selvfølgelig var ikke sjefen alltid like glad for dette, og hans klare ord til meg var at “mest er itte best”. Det måtte jeg huske på.
Og akkurat dette datt inn i hodet mitt når jeg smakte denne pizza’n. Ikke fordi det var for mye fyll, men fordi det ble for mange smaker og ulike biter blandet sammen på en gang.

BigOne Malibu på fat

Big One har mange gode pizzaer, men denne kjøper jeg trolig ikke igjen. Hvis jeg får lyst på California style kjøper jeg heller den med kjøttboller.
Hva med dere? Noen flere som har samme oppfatning som meg?

Gjenkjøp: Nei

 

2 thoughts on “California Style by BigOne Malibu Ham”

  1. Nei mest er itte best! Men regner likevel med at mannen i huset må prøve denne, siden ingen pizza kan være uprøvd 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.