Indisk Tikka Masala Kit fra Toro

Som jeg skrev i innlegget om mainyheter, virker det som om produkter med kit i navnet har en viss appell til oss kunder. Og selv om ikke indisk mat er det aller beste jeg vet måtte jeg selvfølgelig teste Toros Indisk Tikka Masala Kit. Disse rettene pleier jo dessuten (heldigvis) å smake som norsk indisk mat. Blir bare som en litt spicy gryterett.

Indisk tikka masalakit

Som dere ser inneholder boksen miks for marinade, sausen og ei pakke boil-in-bag ris.

Indisk tikka masalakit innhold

Først lagde jeg marinaden og tilsatte kyllingbiter for godgjøring.

Indisk tikka masalakit marinade
Mens kyllingen trakk til seg smak skar jeg opp litt vårløk slik det foreslås bakpå pakken. Hadde tenkt å tilsette tomater også men glemet det i farten. Er liksom litt mer pes når man lager mat på skrikende mage og samtidig skal dokumentere alt man gjør med bilder underveis.

Indisk tikka masalakit vårløk

Det er jo egentlig ganske selvsagt og intuitivt dette her. Man steker etter hvert de ferdigmarinerte kyllingbitene, koker ris og lager selve sausen med creme fraiche. Kyllingbiter flyttes over i sausen og etter litt koking er middagen klar.

Indisk tikka masalakit stekt kylling

Indisk tikka masalakit saus i kjele

Dette både luktet og smakte veldig som forventet. Dere vet den der tikka masalalukten som legger seg som en eim på kjøkkenet mens man tilbereder, så all tvil om hva man skal servere er fjernet, og så smaker det en del svakere enn duften skulle tilsi. Egentlig er jeg fristet til å si heldigvis. Retten er ikke sterk og det er ikke noe problem for barn å spise den. Jeg klarte ikke å isolere ut smaken av koriander eller ingefær, men det er ikke så farlig. Totalen smakte veldig riktig i forhold til forventningen. Jeg tilsatte ca 400 gr kylling og da ble det litt mye saus synes jeg. Man kunne fint hatt oppi mye mer kjøtt uten at det hadde blitt feil. Skal huske det til en eventuell neste gang.

Selvfølgelig gjør det seg med litt mango chutney til, og så klart nanbrød til alle. -Eller nanobrød som de små kaller det her i huset, he-he.

Indisk tikka masalakit på fat

Jeg skal faktisk ikke utelukke gjenkjøp av dette kitet. Det smakte som jeg skrev lengre oppe som en litt spicy gryterett. Og det er unektelig veldig greit å få alt ferdig i en liten eske. Synes det er veldig fint å bruke slike ferdigretter som base, og så kan man heller tilsette litt ekstra ingredienser og gjøre retten spenstigere. Så vidt jeg husker har Toro har hatt tikka masala-kit før de, i den der svaret boksen, men krevde ikke den koksmelk som tilsetning tro? Mener det var noe litt mer spesielt enn creme fraiche i hvertfall.

Er det noen flere som har testet ut dette? Og hva synes dere som digger indisk om smaken? Kan tenke mag at siden det var passe sterkt for meg så ble det for pinglete for dere?

Gjenkjøp: Mulig

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.