Byggrynsalat fra Delikat

Ah, dette var topp! På fredag fikk jeg tilsendt en lekker rød, liten kjølebag med noen spennende nyheter til testing. Takker og bukker! Siden jeg har lett og lett i butikkene den siste uken uten å finne noe nytt, var dette helt fantastisk timing! Endelig noe å skrive om.
Og en av nyhetene i forsendelsen var denne tilbehørssalaten fra Delikat: Byggrynsalat

Byggrynssalat fra Delikat boks

Dere husker kanskje innlegget mitt fra i sommer om Middelhavssalaten fra Delikat? (Kan leses her.) Jeg var, og er fortsatt, superbegeistret for den, og Byggrynsalaten er et produkt i samme gate. Jippi!

Byggrynssalat fra Delikat ved middagsbordet

I tillegg til byggryn inneholder salaten rød og gul paprika, litt gulrot, og linser. Det hele er smaksatt med en lett oljedressing med timian, -min yndlingsurt, og jeg kjente også smaken av litt hvitløk og pepper. Det er imidlertid ikke så mye dressing at det kjennes rennende, den bare binder de andre ingrediensene sammen.

Som dere sikkert skjønner var denne salaten en innertier for meg. Smaken var frisk og tydelig, men samtidig ganske mild. Konsistensen på linser og gryn var krisp og fast, jeg kjente heldigvis ingen antydning til dvaskhet. Det er som dere ser mest byggryn, men de andre ingrediensene kjentes også godt ved hver munnfull.
Salaten kan spises både varm og kald, og denne gangen forsynte jeg meg bare rett fra boksen.

Byggrynssalat fra Delikat

Jeg kunne faktisk tenke meg å blande denne sammen med Middelhavssalaten og bruke bare det som tilbehør neste gang jeg spiser kylling. Altså i stedet for å koke ris. Må jo være vel så mettende, og så smaker det mye mer!

Dette var absolutt en meget velkommen nyhet. Alltid når jeg er på reise og spiser lunsj på hotell, forsyner jeg meg rikelig av typen salater med bønner, linser og gryn. Har skikkelig dilla. Selvfølgelig er det ikke noe problem å handle inn ingredienser og mikse sammen en slik salat selv, men la oss være ærlige folkens; i hverdagen er det ikke alltid vi har tid. Jeg er derfor veldig glad for at Delikat har tatt ansvar og laget en variant vi kan kjøpe fra kjøledisken, fiks ferdig til bruk.

Byggrynssalat fra Delikat på tallerkenen

Jeg synes alltid det er litt småplundrete når jeg blir såå begeistret for et tilsendt produkt. Men ta det bare med knusende ro dere. Jeg tjener ikke ei krone på verken innlegg eller linking, denne bloggen er hobbyen min. Jeg linker som er service i tilfelle noen er interessert i å lese mer fakta om produkter/evt. se næringsinnhold, og dere vet godt at jeg også fint kan slakte tilsendte produkter. Og Middelhavssalaten som jeg ble like begeistret for i sommer kjøpte jeg sjøl på Rema.

Håper virkelig flere enn meg liker denne salaten slik at den blir værende. Jeg har stor tro på den – særlig nå mot sommeren.

Hva med dere? Flere som liker slike salater? Og som har smakt?
Jeg vil veldig gjerne høre!

Gjenkjøp: Ja!

 

15 thoughts on “Byggrynsalat fra Delikat”

    1. Godt spørsmål. Vet faktisk ikke helt. Er faktisk litt spent på den der Grandiosaen, og pain au chocolat fra Findus. Og en bakemiks det ikke er bilde av i noen av nettartiklene. 🙂

  1. Jeg tror deg på hvert ord du sier 🙂 og fikk veldig lyst til å smake denne salaten selv. Elsker byggryn!! 🙂

  2. Hm… denne trur eg må prøvast ilag med kylling. Må få slengt med i samme slengen att den nye ZERoh! va veldig god. Er svak for sitrus drikker. Ellers så er eg mest spent på begge Stratos platene og produkta fra OLW.

  3. Ser gode ut, håper de selger nok til å bli fast innslag i butikkhyllene. Liker at de går bort fra de majonesbaserte “salatene”.

  4. Har ikke lagt merke til den forrige heller, men håper å få smakt denne. Dette er jo nytt og moderne tilbehør til f.eks. stekt kylling og lignende. Stusser litt over at det er Delikat som leverer dette produktet som “salat”, det kunne jo like godt vært laget av type “Go Green” og at det var mer profilert som middagstilbehør. Det er jo ikke et produkt som minner om Mills salater i det hele tatt. Men – skal prøves !

  5. Må si jeg stusset på prisen her – 40 kroner for under 400 gram, altså over 100 kroner kiloen for råvarer som nesten koster “ikke noe”. Litt derfor jeg var overrasket over at Delikat kom med dette, for antok at andre kan levere billigere i annen innpakning. Hvis dette blir populært er det å håpe at butikkenes egne merkevarer, eller andre, kommer med noe rimeligere. Det står at pakken rekker til fire personer?! Det er da salat, ikke krydder?! 🙂

    1. Det rekker nok helt fint til fire personer. Med mindre en av dem er en skikkelig storspiser. Det er jo tilbehør, ikke hovedrett, og egentlig ganske mettende. Ja, blir spennende å se om det kommer noen kopier. Rema hadde jo en kopi av Middelhavssalaten i sommer.

      1. Tja, nå er jeg ikke helt enig her. Når det serveres byggryn/bulgur så er dette som regel som erstatning for poteter, pasta og lignende. Vi har ofte bulgur i kantina, og vil vel si at en normal porsjon til kylling f.eks. er over 100 gram, nærmere 200 – til dømes ca 150 gram kyllingfilet, ca 150 gram bulgur og resten grønnsaker/salat. Her er jo det også grønnsaker sammen med med grynene. Så vil ikke si at man behøver å være storspiser til middag ved f.eks. kombinere en halv grillet kylling (400 gram) med 200 gram byggrynssalat og litt grønn salat/tomat ved siden av. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.