Kanelfyll fra Mors hjemmebakte

Siden svenskene feirer Kanelbullens dag i dag, og været var heller grått, bestemte vi oss for å bake litt.
Og hva passet vel bedre enn å lage en gjærdeig og teste det nye Bakeklare Kanelfyllet fra Mors hjemmebakte?

Kanelfyll fra Mors hjemmebakte

Egentlig helt utrolig at jeg faktisk har kjøpt en sånn pose (ref. dette innlegget fra september). Nesten på grensa til flaut. Men nyhetene må jo testes.

Kanelfyll fra Mors hjemmebakte åpnet

Fyllet var ganske tykt, og litt seigt i konsistensen. Det kunne gjerne vært lettere å smøre ut synes jeg.
Vel, vi fikk da fordelt det utover etter hvert, selv om laget ble litt tykkere enn jeg hadde tenkt. Det ble ganske klinete da vi skar opp deigpølsa til passende skillingsboller, mye kliss på både benken og kniven.

Kanelfyll fra Mors hjemmebakte utsmørt

Her er de i hvertfal klare for etterhveving.

Kanelfyll fra Mors hjemmebakte på skillingsboller

Og her er de ferdig stekte.

Kanelfyll fra Mors hjemmebakte ferdigstekte

Ser jo ikke så verst ut ved første øyekast. Hadde egentlig forventet at fyllet skulle renne litt mer utover sine bredder, siden det ble litt mer enn jeg hadde tenkt å ha på, men det holdt seg fint på plass i svingene. Bakefast står det på posen. Fyllet var fortsatt ganske fast og tett i konsistensen når det var ferdigstekt, og fortsatt småseigt. Så var det bare å lage melis og sett tennene i det ferske bakveket for å teste smaken.

Kanelfyll fra Mors hjemmebakte i bolle med melis

Men hallo, det smakte jo ingenting, mente en av mine små hjelpere. Og jer er enig. Dette fyllet smakte svært lite. Mye svakere kanelsmak enn om man pensler med margarin og sprer utovet et lite dryss fra krydderboksen. Det var noe marsipanaktig over det, og innholdsdeklarasjonen avslørte at fyllet inneholder mandelmasse. Akkurat ja. Det forklarer også den litt snodige duften som kom da vi åpnet posen. Litt syntetisk. Synes også fyllet fortsatt var klissete selv om det var stekt.

Kanelfyll fra Mors hjemmebakte men ikke på disse

Nei, dette var ikke noe for oss. Vi lagde et brett med kanelknuter med vanlig kaneldryss også,↑ og det var de som gikk unna. De fleste av bollene med marsipankanelfyll står fortsatt urørt. Niks kniks, det blir garantert ikke noe gjenkjøp av bakeklart kanelfyll fra vår side. For mye jobb å få det utover, for mye klin og for lite smak. Lurer på om det kommer til å overleve i bakehylla – har mine tvil…

Er det andre som har brukt 30 kr på en sånn pose? Hva synes dere i så fall?

Gjenjøp: Nei

 

10 thoughts on “Kanelfyll fra Mors hjemmebakte”

 1. Uff, det var jo kjipt når dere først hadde brukt tid på bakingen. Håper dere koste dere med de »ordentlige» bollene, i alle fall 😉

 2. mandelmasse? Kjære tid, vet ikke en gang om jeg ville lest innholsfortegnelsen, og jeg er allergisk for mandler…..trodde vel at den stort sett inneholdt sukker og kanel..

 3. Har prøvd, og ingen gjennkjøp på meg heller 🙂
  Jeg synes det smakte (og luktet) fyrstekake, og sjekket da først innholdet. Og det er som du sier er en stor del mandelmasse….
  Mulig de bruker den type fyll i Sverige, men for meg er det vel så enkelt å smøre ut smør, og strø på kanel, og massse sukker før deigen brettes i to – deles i strimler – og vris til «kringler» (ruller de ikke lengre, bare vrir :))
  Altså det er ikke det at jeg synes smaken var vond, bare helt feil..

  1. Jaaa, fyrstekake er det den minner om ja.
   Er ikke så ofte vi ruller heller lengre faktisk. Blir stort sett vridning her også. Har jo skjønt at det er mest tidsriktig, he-he. 🙂

 4. Merker at det blir dumt å kjøpe kanelfyll. Enkelte ting er det meningen at man skal klare selv. Tror ikke det blir stort enklere å lage noe selv enn kanelfyll 😛

  1. Nei virkelig. Og det gikk mye raskere å bruke vanlig smør, kanel og sukker enn å kline utover den seige massen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.