Sjokopinner fra Freia

Frivillig, ubetalt reklame

Nå begynner endelig nyhetene å strømme på i butikkene. Egentlig skulle jeg ønske de kom litt mer spredt. For noen uker siden var det ingenting, nå er det alt. Ja ja, det er moro så lenge det varer i alle fall.

I dag fant vi denne pakken med Sjokopinner fra Freia på Mega.

Som mye annet fra Freia, kjenner jeg igjen disse fra tilsvarende Cadburyprodukt. Der heter de Fingers. Er egentlig glad Freia har valgt navnet Sjokopinner fremfor Sjokofingre. Det hadde unektelig virket litt groteskt. Må også si at den gule fargen appellerer mer til meg enn Cadburys litt mørke lilla. Det kan jo være fordi jeg forbinder så mye annet godt med det Freiagule inntrykket.

Egentlig er dette en veldig enkel kjekstype. Små, tette stenger av helt lys kjeks dekket med et lett lag sjokolade. Og noen ganger trenger det ikke være mer avansert for å være godt. Ordentlig godt. Pakken inneholder 144 gram, altså 27 små pinner, og vi spiste dem opp på et blunk.

Selve kjeksen kan minne litt om en blanding av lyse cookies, Kvikk Lunsj og vafler i smaken, men konsistensen er mye fastere. Her er det ikke noe som kjennes luftig eller porøst. Sjokoladetrekket er ikke for voldsomt, bare akkurat nok til å balansere kjeksinntrykket så det ikke blir for tørt. Sjokoladen smakte også mer enn godkjent, synes den var fint tilpasset våre norske sjokoladepreferanser. Etter tygging kunne det innimellom anes et bitte lite (og veldig godt) saltinnslag fra kjeksrestene som lå igjen i jekslene, men det var ikke etter alle bitene. Det kunne gjerne vært bitte litt mer salt for min del.

Selv om førsteinntrykket nesten virket litt enkelt og kjedelig, var disse forbausende lettspiste. Er nesten fristet til å kalle dem vanedannende. Begge barna var enige med meg, og vi konkluderte raskt med at vi burde kjøpt to pakker. Det skal bli spennende å se om dette blir en stayer i butikkhyllene. -Jeg håper det.

Gjenkjøp: Ja

4 thoughts on “Sjokopinner fra Freia”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.