Mørkere melkesjokolade original fra Freia

Frivillig, ubetalt reklame

Årets første lille sjokoladenyhet i år ble Mørkere melkesjokolade original fra Freia. De har den på kampanje i Mix-kioskene akkurat nå. – Vi kjøpte to. 😊

Dette er en liten sjokoladebar på 35 gram, og selv om det kanskje ikke er den mest spenstige og innovative prelanseringen jeg har vært borti, ble jeg hoppende glad for at Freiafolkene har vært såpass rause og delt den med oss 6 uker før lanseringsvinduet.

Sjokoladen er som navnet forteller en melkesjokolade med litt høyere kakaoinnhold. Minst 40% kakao står det på baksiden. Det duftet faktisk kokesjokolade i det jeg åpnet emballasjen og jeg var dermed innstilt på at det også skulle smake slik. Heldigvis var den bedre, mildere og fyldigere enn det. Den kjentes faktisk som en litt kraftigere og voksen melkesjokolade, ganske god egentlig, og jeg fikk den der litt tjukke fløyelsfølelsen i munnen akkurat som vanlig melkesjokolade gir. Den var snillere enn premiumsjokoladene, og overraskende nok syntes også eldstejenta den var god. En bekreftelse på at den ikke er så sterk.

Noe jeg stusset over da jeg hadde pakket opp, var C’ene oppå hver sjokoldebit. Hva i alle dager? Er det Cadburylogoen som har sneket seg oppå der? Riktignok er både Cadbury og Freia under Mondelezparaplyen, men jeg skulle veldig gjerne sett en stork på hver bit i steden. Vet det er en ørliten detalj, og i aller høyeste grad en I-landskommentar, men jeg måtte bare påpeke det.

Selv om denne sjokoladen var god er jeg ikke sikker på om det blir gjenkjøp. Jeg er ikke verdens ivrigste sjokoladebarspiser, og syntes kanskje den ble litt treg. Er det lov å si? Kanskje den hadde vært enda bedre med noe slags fyll i? Er dog ikke helt sikker på hva som hadde passet inni der. Størrelsen er heller ikke optimal for min del. Som dere vet liker jeg bedre snop som kan settes frem i skål og deles. Men igjen, takk for denne lille teaseren fra Freia, gleder meg til å se hva mer de vil friste oss med utover vinteren.

Gjenkjøp: Tviler

12 thoughts on “Mørkere melkesjokolade original fra Freia”

  1. Har ikke smakt Freia sin mørkere melkesjokolade, men høres ut til å være innenfor samme konseptet som Nidar sin “Vill”-serie. Nidar har jo tre smaker å velge i mellom der, og den rene sjoko-varianten er litt døll synes jeg. Den med nøtter derimot….SÅ god!
    Det gjelder forøvrig også smak nummer tre med Bringebær&nøtter. Dessverre ganske dyre, men avogtil fortjener skrotten litt dyrere vare

    1. Ja, er helt enig ang. Vill-serien. Nam! Jeg er veldig glad i posen med fruktkjerner, og sjokoladen med bringebær ja. Denne her fra Freia er i samme gate, men jeg synes konsistensen var tjukkere/fyldigere i munnen.

  2. Den er produsert i Polen, derav Cadbury logo. (kilde: https://askoservering.no/vare/5448600)

    Hadde vært interessant å høre med “Freia” hvordan “original melkesjokolade” havner i støperiet der. Lager de den i Polen er den ikke original etter min mening, kjører de sjokolademassen fra Oslo og nedover i lastebiler – og opp igjen – er produksjonen lite bærekraftig.

    1. Produsert i Polen med Cadbury logo, da står jeg over, er klar over at det er et I-landsproblem, men mistet helt lysten til å prøve pga det. Storken skal være på sjokoladen, Cadbury er da et helt annet merke selv om begge er under Mondelez. Skulle tro det var en trykkfeil på disse sjokoladene, skal da ikke ha logoen til andre selskaper på seg, vet jeg girer meg opp over det som for mange er bagateller, men dette produktet kan de beholde for seg selv.

  3. Lurer på om ikke dette kan være den samme som Marabou kom med i høst, som de kalte Darkmilk? Litt større plater, og hadde også to versjoner med hhv mandler og havsalt i tillegg til én med ren sjokolade. https://www.marabou.se/produkter
    Smakte den med havsalt, og sjokoladen falt ikke heeelt i smak hos meg. Liker best enten mørk (60% +) eller “ordentlig” melkesjokolade

  4. Tror dette kan være den samme som Marabou kom med i høst, bare i litt større størrelse? De kalte den Darkmilk, og hadde versjoner med hhv mandler og havsalt i tillegg til den rene. (marabou.se/produkter)
    Smakte den med havsalt, og ble også litt skuffet. Liker det egentlig best når det er enten mørk sjokolade (60% +) eller melkesjokolade

    1. Ja, skjønte at det var de samme etter hvert, selv om jeg ikke koblet helt til å begynne med. Angrer litt på at jeg ikke kjøpte den nå på siste Sverigetur. Får ta den med neste gang. Dumt du ble skuffet over den. 😐

  5. Det er ikke så mange av Freias produkter som produseres i Norge lengre. De har jo solgt ut mye av eiendomsmassen på Rodeløkka i Oslo, blant annet har den gamle konfektfabrikken blitt revet og det er bygget leiligheter på tomta. Per i dag er det såvidt jeg vet kun Kvikk Lunsj, Daim, store plater og Non Stop de produserer der. Resten blir produsert på Mondelez sine fabrikker rundt om i Europa. Og ja, det kjøres tankbiler med sjokolademasse fra Oslo til disse fabrikkene. Dette har jeg hørt fra en jeg kjenner som jobbet der noen år.

    1. Sier du det. Hmm, hva slag klimaavtrykk etterlater det da? Å frakte sjokolademasse og sjokolade fram og tilbake gjennom Europa?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.