Knekkebrød Chia fra Mesterbakeren

Da var det deilig å teste et hverdagsprodukt igjen. Har dere sett disse? Nye knekkebrød med Chia fra Mesterbakeren.

Jeg oppdaget dem på Rema i Lommedalen her forleden, og som dere kanskje så måtte jeg legge dem ut på både Snap og Instastory. Jeg spiser en del knekkebrød, så nyheter i den kategorien er alltid velkomment hos meg. Har nå også vært så heldig å få tilsendt noen vareprøver av dem, så takker og bukker for det.

En venninne sa nylig til meg at hun syntes jeg la ut så mye godteri på bloggen. Og på Snap og Insta. Til tross for at jeg i teorien skriver om alle typer dagligvarer. Og ja, det stemmer. Forklaringen er den samme som tidligere. Det skyldes dels den svært hyppige utskiftningen på godterifronten, og dels at snop og snacks tydeligvis fenger dere som leser og følger meg. Statistikken her på bloggen, antall likes og tilbakemeldinger på Instagram og antall screenshots på Snapchat er mye høyere for godteri enn f.eks for nye middagsretter. Men det betyr ikke at jeg ikke liker å teste slike nyheter like mye som godis. Det er jo absolutt mest hverdager og mest hverdagsmat vi fortærer igjennom uken. Ergo er det forfriskende med litt variasjon på den fronten også. Som disse knekkebrødene.

Mulig de har vært brukt lenge, men for meg virker det som om disse chiafrøene har fått en kommersiell oppsving de siste årene. Kan ikke huske at jeg kjente til dem for la oss si 4-5 år siden? Kanskje jeg vandret litt i tåka? Uansett artig med slike ingredienser som bli trendy nærmest over natten. Chia skal inneholde mye antioksidanter, være rike på viktige mineraler som kalsium og magnesium, samt inneholde viktige fettsyrer. Har skjønt de lærde strides litt om det kan dokumenteres at de er næringsmessig bedre enn andre frø, men jeg liker dem i alle fall. Synes de småpopper fint i munnen, og er artige å spise. OK, kanskje en smule irriterende med de glatteste frøene som blir sittende fast i tennene, men akk så befriende når de endelig løsner.

På disse knekkebrødene var frøene bakt inn i resten av deigen, ikke strødd oppå. Konsistensen er som dere ser ganske grov, men de var ikke så harde at man fikk en ubehagelig munnfølelse. De var helt greie både å bite over og tygge. Synes heller ikke de smulet så mye. Fint.

Og smaken var god. Den kjentes litt fyldig, om ikke brødaktige så i alle fall med litt mer substans og smak enn de de mer tradisjonelle, luftige knekkebrødene har. «-De smaker sånn som knekkebrød for voksne pleier å smake,» mente yngstejenta, og jeg kan forstå hva hun mener. Det er litt voksne knekkebrød. Etter at jeg hadde tygget ferdig kjente jeg et lite innslag av salt i de siste smulene, men det ble ikke sittende igjen noe ettersmak. De var nesten saftige, i den grad man kan kalle tørre knekkebrød saftige og totalinntrykket var absolutt godkjent. -Selv om jeg egentlig ikke kjente chiafrøene spesifikt.

Det passet absolutt best med gulost på, leverposteien sparer jeg nok til andre typer knekkebrød. 🙂

Siden jeg er i gang, tenkte jeg kjapt å nevne varianten med spelt også. Finere pakning på den synes jeg.
Mens chia er ganske så in i tiden, føles spelt litt mer som yesterday’s news. Speltbølgen har vel dalt litt? Vet allikevel at mange fortsatt sverger til speltprodukter, så okay å prøve. Dessuten inneholder faktisk disse også litt chia.

I motsetning til de andre er disse knekkebrødene stødd med frø på toppen. Ser ut som både chia og sesam. Den gode frøsmaken kjentes også ganske tydelig helt til å begynne med, og det var godt. Så synes jeg den avtok litt for resten av knekkebrødsmaken, som forøvrig ikke var like spennende. Den kjentes på et vis mer tørr. Jeg fikk faktisk litt flattbrødvibber, både på smak og munnfølelse, og det er ikke sånn supersjarmerende. Må si chiavarianten fremsto som noen hakk mer sofistikert. Men alt er så klart smak og behag.


Som dere skjønner blir det et ja og et nei til gjenkjøp av disse gourmetknekkebrødene. Tipper uansett at mange kommer til å like dem, og det gjelder begge sorter. Applauderer også at kjedenes egne merker henger med og utvikler nye produkter og varianter til oss. Alltid positivt med godt utvalg.
Produktene fra Mesterbakeren selges kun i Remakjeden.

Gjenkjøp: Ja og Nei

 

5 thoughts on “Knekkebrød Chia fra Mesterbakeren”

  1. «OK, kanskje en smule irriterende med de glatteste frøene som blir sittende fast i tennene, men akk så befriende når de endelig løsner» 😀 😆 :mrgreen:

    Haha, det var dagens formulering. Du er herlig!
    Ha en super fredag og helg! 😎

    1. Ha ha, men du skjønner hva jeg mener? Blir gal av de sleipe overflatene som ikke lar seg fjerne med tungen. 😀
      God helg til deg også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.