Sour Jacks Wildberry og Green Apple

Endelig! Nå var det deilig å teste litt godteri igjen. Disse posene glinset så fint mot meg da jeg var innom Deli de Luca i forrige uke. Har dere sett dem? Sour Jacks i to smaker. Så herlige farger!

Det var faktisk nesten en lettelse å se velfylte hyller med nyheter på Deli de Luca igjen. Tidligere var de alltid så flinke til å tilby oss forbrukere spennende varer, men de siste årene synes jeg de har blitt mer trauste og trege hva gjelder sortiment. Litt slappe rett og slett. Kanskje de er på vei til å snu igjen? Håper det. Disse hadde jeg i alle fall ikke sett før.

Som det åpenbart fremgår av navnet, Sour Jacks, er dette surt snop. Posene inneholder biter av gummigodteri, sammensatt av både tett og mer transparent gele i ulike farger.

De i den lilla posen, Wildberry, smakte typisk skogsbær. Litt sånn blåbær-bjørnebær-bringebær-aktig. Dere skjønner hva jeg mener. De var ganske sure, helt på grensen til at jeg måtte knipe sammen øynene etter å ha spist opp, men det gikk greit. Og bra er det, for blir det så surt at man ikke kjenner smaken for bare syrlighet, og ufrivillig må lage grimaser, synes jeg bare det er ubehagelig. Men disse var gode. Ikke ble jeg sånn tørr i munnen etter å ha spist opp heller. De hadde faktisk litt svakere smak enn jeg hadde forventet, men heller det enn at det blir for intenst. Eldstejenta mente disse var de beste.

De grønne, Green Apple, falt best i smak hos meg. De smakte ordentlig grønt eple, og minnet veldig om et av mine favroittprodukter, Saure apfelringe fra Trolli, som jeg har nevnt her flere ganger tidligere. Man kjenner eplesmaken i pusten i nesen nesten umiddelbart, og så forflyttes inntrykket til munnen rett etterpå. Bitene hadde behagelig størrelse og kan liksom bare snikes inn i munnen en etter en. De har litt av den der vanedannende potetgulleffekten faktisk. Man bare spiser bit etter bit, nesten ubevisst, og vips er det tomt. Skulle gjerne hatt en større pose. 😀

Tenker dette i første rekke er snop for barna, kanskje med unntak av de aller minste, men voksne som liker det sure kan nok også ha glede av dem. Det hadde forresten vært fint om noen dagligvarebutikker også tok dem inn, så de var litt lettere tilgjengelig. Da jeg jobbet i Oslo sentrum var det ikke noe problem å smette innom både Narvesen og Deli deLuca nærmest daglig, men nå som jeg holder til i mindre urbane omgivelser liker jeg å få tak i det meste i matbutikken. Også med tanke på pris. Kanskje de dukker opp i uke 38? Vet jo at kiosker og bensinstasjoner ofte tar inn varer litt før butikkjedene? La oss håpe.

Googlet meg fram til at Sour Jacks har en egen nettside (her), men så bak på posen at den norske varianten produseres for Lime Nordic.

Gjenkjøp: Ja, i hvertfall den grønne

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.