Red Quinoa & Sesame knekkebrød fra Ryvita

Nå må jeg komme med et produkttips til dere, nemlig disse knekkebrødene fra Ryvita.
De heter Red Quinoa & Sesame, de kom i vinter og er til dags dato de beste knekkebrødene jeg har smakt noen gang.

Kort fortalt er dette tynne knekkebrød med sesamfrø og quinoa. Quinoa er litt trendy, er det ikke det, og sesamfrø er godt. Ah, for en kombinasjon! (Jada jeg vet at quinoa er sunt også, ikke bare in.) Videre står det “High on protein” på pakken, altså har de høyt proteininnhold. Det er imidlertid ikke derfor jeg tipser om dem. Vet at mange er opptatt av det, men jeg har ikke latt meg rive med av denne proteinbølgen som har skylt over oss den siste tiden. Jeg spiser knekkebrødene fordi de er knallgode, og så kan høyt proteininnhold, lite fett og mye fiber heller følge med som en bonus.

På emballasjen er det bilde av at pålegget ligger på frøsiden av knekkebrødet. Ikke legg det der. Legg heller pålegget på den glatte siden (den det er bilde av rett over her), slik at siden med frø kommer ned i munnen. Da vil du nemlig kjenne frøene sammen med en herlig og ganske overraskende salt smak mot tungen og det er nettopp denne kombinasjonen som gjør at de skiller seg så positivt ut fra andre, gode knekkebrød. Frøene gjør også at det nesten popper eller setter seg litt fast på tungen, så det hele blir en litt artig spiseopplevelse.

Jeg fikk faktisk en vareprøve på disse allerede i februar og etter det har jeg kjøpt dem på Meny. Vet ikke om de selges andre steder, men håper jo det. Noen som vet kanskje?
Håper også at flere deler min begeistring slik at de ikke forsvinner fra butikkhyllene igjen. Sånn sett burde jeg egentlig tipset om dem for lenge siden. Jeg liker dem veldig godt med gulost og yndlingsurten timian, og så synes jeg faktisk de smaker nydelig med svartpølse på. (Den fra Grilstad.) 😋  Metter bra gjør de også, men noe annet hadde vel vært rart med tanke på at det er et slikt proteinprodukt.

Til slutt vil jeg gi pluss for fresh og fin blånyanse på pakken. Fargen gjør at den skiller seg litt ut fra de andre knekkebrødsortene i hyllen og det er alltid positivt. Mange knekkebrød har emballasje i jordtoner, denne lyser dermed nesten litt opp med friskheten sin.
Tommel noe ned for pris. Mener de koster 35 kroner pakken, og jeg gjetter at det skyldes det høye proteininnholdet. Det presser antagelig prisen litt oppover. Nåvel, det går greit. Er jo vandt til at alle sorter litt mer spesielle knekkebrød koster mer enn Wasa Husmann.

Her har det allerede blitt mange gjenkjøp, og flere skal det bli. Bare å prøve. 😀

Gjenkjøp: Ja

 

10 thoughts on “Red Quinoa & Sesame knekkebrød fra Ryvita”

  1. Jeg fant den ikke på Meny her, må vel spørre sikkert. Tenker at dette må være et bra tilskudd til jungelen av knekkebrød

  2. Litt viledende med ordbruken. Ja, de har mer protein, men ikke så mye at det er noe å juble for 🙂 Prisen er derfor, som du sier, noe høy. Det er synd, for dette er knekkebrød med god og variert smak. Den skiller seg fra det andre på markedet!!

    1. Å nei, da får vi holde jubelen nede. 🙂
      Ja, smaken er veldig god, så da kanskje folk kjøper det uansett.

  3. Ser gode ut – men fant ikke disse hos min lokale Meny. Men nok en gang – “Protein” med store bokstaver igjen. Irriterende i seg selv, som om mest mulig proteiner er det eneste som gjelder i hele verden.

  4. Takk for for tipset, disse er virkelig i klasse for seg. Måtte de aldri forsvinne fra hyllene!

    – Longtime listener, first time caller.

Legg igjen en kommentar til Synne Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.