Dagligvarebloggen

Skyr Is Mini fra Q-Meieriene

I det fine været på søndag smakte vi en av snakkisene til dette produktslippet, nemlig Skyrisen fra Q-Meieriene.
Nå er det vel strengt tatt variantene i bøtte det har vært mest blest om, men småisene på pinne har da også fått litt oppmerksomhet. Synes esken var utrolig søt. Veldig barnevennlig og liksom litt glad. Både i motiv og farger. Akkurat som de vanlige posene med Skyr Mini.

Skyrisen er faktisk utviklet etter innspill fra forbrukerne. Sånt liker jeg. Q-Meieriene har en egen idéfane på nettsiden sin hvor man kan komme med sin Q-idé (her), og noen hadde altså ønsket seg et slikt produkt. Må være veldig gøy å se at det faktisk ble virkeliggjort.

Denne esken er en multipack, og inneholder seks ispinner. Tre med smak av bringebær og tre med mango. Fargene var litt blasse, men jeg gjetter at de ikke er tilsatt noe kunstige fargestoffer og da kan man vel ikke forvente de sterkeste nyansene. Helt okay det altså. Sånn ellers så de ut som helt vanlig is.

Konsistensen var mjuk og kremet og minnet egentlig ganske mye om annen is og frozen yoghurt. På forhånd var jeg litt redd det skulle smake som krystallisert, vanlig skyr, men det gjorde det heldigvis ikke. Dere vet slik skyren i klemmepose blir om posen har stått inntil veggen i kjøleskapet og blitt småfrossen. Eller er det bare hos meg det skjer? Her var det uansett ingen knasende krystaller å kjenne. Bra.

Vi hadde størst forventninger til mangosmaken, men både barna og jeg likte faktisk bringebærpinnen best. Allikevel vil jeg si at den med mango smakte tydeligst. Innerst ved pinnen hadde den en slags mørkegul, om ikke kjerne, så i alle fall et felt med noe som virket som litt mer konsentrert frukt. Mulig det bare var blitt slik ved et uhell altså, for det var bare rett rundt pinnen. Og det var ikke slik på bringebærpinnene. Denne frukten slo i alle fall ikke helt an her, men resten av isen/skyren smakte fruktig, sommerlig og helt greit. Må ta med at vi bare har spist denne ene mangopinnen så langt, så jeg vet ikke om det er slik på de andre. Når det gjelder varianten med bringebær så er alle spist. Som nevnt var smaken på denne litt svakere, men allikevel frisk med en passelig antydning til syrlighet. Den ble litt kvalm mot slutten mente yngstejenta, men ikke verre enn at hun ba om å få en til i dag.
Og akkurat det tenker jeg kan være bra med disse her. Siden de er fettfrie og har lite sukker, og dermed virker å være litt mindre usunne enn annen is, kan man evt. si ja til is i hverdagen litt oftere. Og selv om de ikke smaker like godt som «vanlig» is, for det synes vi ikke de gjorde, er det gode nok til at man gjerne sier ja takk hvis alternativet er ikke noe is i det hele tatt.

Jeg synes dette var en interessant og artig nyhet, og tror nok jeg kommer til å ha en kartong liggende i fryseren fremover. Så blir det spennende å se om barna fortstter å be om den utover sommeren. Om produktet skal utvikles videre håper jeg smakene blir litt sterkere. Det hadde ikke gjort noe.
Neste blir å smake skyrisen i bøtte. Noen som har prøvd? Bør jeg velge jordbær eller salt karamell først?

Gjenkjøp: Tror det

15 Responses to Skyr Is Mini fra Q-Meieriene

 • Karamell først!! Den er jeg mest spendt på mtp at fruktige smaker virker enklere å lykkes med enn «sunnifisert» karamell-aktig is basert på yoghurt… tenker i alle fall jeg! Har enda ikke funnet det i butikken her på Vestlandet …er,på utkikk hver gang jeg handler.. 😛

  • Ja, jeg heller nok mot karamell først. Prøv Coop Mega eller Extra, mener jeg har sett den på Rema også.
   Får håpe de får den inn der borte snart da. 🙂

   • Har sjekka tre ulike xtra og to ulike remaer, så må nok vente litt til gitt… isen kommer sikker nå når det varme været forsvinner… :-p

 • Hei! Har du tenkt til å prøve skyr is på boks også? Med salt karamell og jordbær? Kjempe spent på hva de smaker og vil gjerne vite om de er verdt det iforhold til pris siden de sikkert ikke er så billige

 • Karamell var kjempe god! 🙂
  Kan jeg spørre: hvor mange kcal e det i hver skyr mini is?

 • Syntes de på boks også smakte litt lite. Så jeg ble litt skuffet, men absolutt et godt hverdagsalternativ:)

 • Er jo bare 18% Skyr i dem. Juks, spør du meg.

 • hei 🙂 fant du ut hvor mange kcal det var i en mini is? 🙂

  • Det står 56 kalorier pr ispinne. Beklager at jeg glemte det. Jeg er veldig lite opptatt av kalorier.

 • Så fristende ut! 🙂 Greit å ha et lettere alternativ innimellom.

  Er fast leser av bloggen din, men er altfor dårlig til å kommentere. Så forresten reklame for disse i det nye Coop-magasinet: http://media.byhands.no/media/images/projectimages/424/o/19790eef-e04f-4d9f-a726-3fef4e49581b.jpg
  Skriv gjerne et innlegg om disse, dersom du finner de! 🙂

  • Takk for tips, de visste jeg ikke om. Skal skrive innlegg hvis jeg tester.
   Og hyggelig å høre at du er fast leser. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.