Råå Organic Cashew Nut fra Candy People

Nå synes jeg det begynner å bli utrolig mange måltidsbarer på markedet. Jeg har for lengst mistet oversikten, og har ikke sjans til å få smakt alle som dukker opp. Tenker konkurransen om oppmerksomheten og markedsandelene må være temmelig hard, og synes det er spenstig gjort av de som stadig våger å satse, og slipper nye merker og varianter.

Videre har jeg den siste tiden stadig observert flere rawbarer, så det er tydeligvis et trendprodukt. Og i vinter oppdaget jeg faktisk en variant som het Råå – på norsk, på Narvesen. Jeg kunne ikke huske å ha sett den før, men jeg tittet bare på den og ruslet videre. Så gikk tiden og jeg glemte den egentlig litt. Men nå ganske nylig var jeg innom en 7 Eleven og der hadde de massevis av slike Råå-barer rett ved inngangen. Og de hadde faktisk to sorter også. En med sjokolade og en med cashewnøtter. Jeg har smakt sistnevnte. Tenkte den passet bra som påfyll litt sent på dagen på jobb.

Må nesten skynde meg å si at slike rå (raw) varianter ikke er helt førstevalget mitt hva gjelder barer. Jeg liker de andre sortene best. Tenkte allikevel å fortelle hvordan denne var. Slik ser den ut.

Det står jo at den har smak av cashew, men det kjente jeg forbausende lite til. Litt snodig egentlig, for man ser jo at det er massevis av nøttebiter gjennom hele. Det jeg derimot kjente var kokos. Masse kokos. Både i konsistens og smak. Og jeg liker kokos veldig godt jeg, så det var helt greit. – Men det hadde vært OK å kjenne litt mer av nøttesmaken også. Jeg hadde jo en klar forventning om at det skulle smake cashew. Ja ja. Resten av massen rundt var typisk mjuk og lett å bite igjennom, og jeg synes smaken minnet om noe frukt- og rosinaktig. Den kjentes litt sval og behagelig i munnen. Totalen var helt okay vil jeg si, men det blir nok ikke noen ny favoritt.

Det står på emballasjen at Rååbaren er både økologisk og vegansk. Det setter nok mange pris på. I tillegg inneholder den ingen konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer, den er glutenfri, og den er bare søtet med naturlig sukker fra frukten som brukes i baren. Ikke dårlig. Må også gi pluss for den klare og freshe fargen på emballasjen. Ofte synes jeg rawbarer har litt duse, stusslige farger, men denne lyste liksom litt opp. Den kommer faktisk fra Candy People, men jeg klarte ikke finne den på den norske nettsiden deres. Her er imidlertid link til den svenske siden.

Selv om ikke dette var helt innertier for meg, tenker jeg kanskje å forsøke den brune varianten også. Den med sjokolade. Noen som vet om den er god? Gi meg i så fall et hint. 🙂

Gjenkjøp: Tviler

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.