Hakkede Tomater med Basilikum & Oregano fra Heinz

Jeg liker smaken av Heinz. Jeg har alltid gjort det, og tror det er fordi det minner meg om ferie. Husker det alltid ble satt fram Heinz ketchup til måltidene alle somrene jeg var i utlandet som liten og det er noe med den der småspisse syrligheten som gjør den så god. I tillegg til ketchupene synes jeg både hermetikken og en del av sausene fra Heinz smaker fortreffelig. Jeg ble derfor positivt overrasket da jeg her om dagen oppdaget hakkede tomater i pappkartonger fra dem på Meny. Ser ut til at de er nye fra februarslippet.

Det var tre ulike sorter, og vi testet en med basilikum og oregano. Varianten med hvitløk fristet også, men siden jeg skulle bruke boksen til pizza landet jeg på at den med urtene passe best.

Mmm, duften av Italia slo liksom litt mot meg da jeg sniffet ned i kartongen. Herlig! Kjente uten tvil både basilikumen og oreganoensammen med tomateimen, noe som lovet bra for smaken. OK, det er faktisk bare hakkede tomater vi snakker om, men jeg var så sulten der jeg sto og lagde mat at begeistringen min var lett å trigge, og økte i takt med rumlingen fra magen. Når man er veldig sulten dufter og smaker jo det aller meste digg.

Jeg pleier ofte å bruke hakkede tomater istedenfor pizzasaus på pizza. Det er utrolig kjapt og lettvint, og så liker jeg å kjenne tomatbitene tydelig når jeg tygger. Slike varianter som denne, som attpåtil er ferdig krydret, er midt i blinken til akkurat det formålet. Jada, jeg vet at jeg sikkert heller burde mikset sammen en totalt hjemmelaget og ultrasunn tomatsaus fra bunnen, tilsatt massevis av knuste grønnsaker, men jeg er alt for lat.

Måtte ta meg en liten smak rett fra boksen før jeg fordelte det utover, og var fornøyd med at det også smakte litt mer enn bare tomater. Kryddersmaken kjentes den, altså var det ikke bare en duft som ga falske forhåpninger.

Jeg pleier alltid å sile av en del av væsken før jeg fordeler tomatene utover pizzabunnen. Om jeg tar med all saften blir bunnen litt for soggy etter min smak. Så var det bare å fordele resten av fyllet og håpe at steketiden gikk raskt.

Den ferdige pizzaen ble ordentlig god den. 🍕🍕Om jeg så må si det selv. Det var passelig med smak i tomatene, de ga på en måte et helhetlig inntrykk uten å være i nærheten av å kjennes sterkt, og selvfølgelig passet kryddersortene perfekt inn. Jeg skal ikke påstå at disse tomatene var veldig mye bedre enn andre hakkede tomater i kartong altså. Det finnes mange sorter som også smaker ordentlig godt. Men så var det noe med den psykiske effekten Heinz har da. Den skal vi ikke undervurdere. 🙂

Det kan godt hende jeg kjøper denne igjen. Den er imidlertid ikke den billigste i hylla, så jeg kommer nok til å bytte på litt. Skal uansett også prøve den med hvitløk ganske snart, gjetter at den også er god.

Gjenkjøp: Ja

2 thoughts on “Hakkede Tomater med Basilikum & Oregano fra Heinz”

  1. Nam, hørtes godt ut! Jeg bruker også ofte hakkede tomater på pizza og pøser på med oregano og basilikum. Blir ikke pizza uten de to krydderurtene! Pizzaen din så knallgod ut, knekkebrødet jeg knasker på i skrivende stund ble plutselig fryktelig kjedelig, haha. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.