Dagligvarebloggen

Sprø Ringer Salt fra Kims

På tirsdag fant jeg endelig Kims nye OL-snacks; Sprø Ringer i butikken.

De finnes både med paprika og salt smak, og jeg kjøpte like godt en av hver. (Kr 25,40 på Coop Extra.)
Jeg hadde veldig lyst til å åpne og smake allerede samme ettermiddag, men nå kommer det så mye godt som skal testes framover, at jeg er nødt til å være litt disiplinert rundt hva jeg smaker når. Ellers blir det lett lørdag hele uka. I lang tid. Gulp. Men i kveld, siden det er torsdag og straks helg, og i tillegg bare et døgn til OL begynner, fant vi ut at det var innafor å sprette den ene posen. Vi valgte den med salt.

Det er begrenset hvor mye man kan skrive om potetringer med salt, men jeg kan i alle fall bekrefte at de var gode. Veldig gode faktisk. Yngstejenta utbrøt entusiastisk at dette var det beste potetgullet hun noen gang hadde smakt, og hun spurte ganske raskt om vi kunne prøvesmake en slik pose flere ganger.

Konsistensen var lett og fin, og selv om ringene var ganske tette, kjentes de samtidig porøse og litt boblete slik at de klistret seg bittelitt fast på tungen om man lot dem ligge et sekund i ro. Moro for unga. Til tross for navnet Sprø Ringer var de ikke så voldsomt knasende synes jeg. De ble ganske raskt nærmest mjuke, slik at de smeltet litt i munnen, og da mener jeg mjuke på en god måte. Ikke vassen, blaut eller dvask.

I tillegg til saltsmaken kjentes et hint av syrlig løk, og det ble forsterket jo lengre ned i skålen vi kom. Man kan trygt si at smaken var barnevennlig, men samtidig sammensatt nok til at det ikke ble kjedelig. I alle fall ikke for mine to medsmakere og meg. Vi kjøper gjerne en pose til så lenge de er i salg. Forresten artig med de duse blå OL-utøverne i bakgrunnen på emballasjen. De gjør at posen minner litt om de Sprø Ringene Kims lanserte i rosa pose til OL på Lillehammer. Flere som husker dem? Mener de hadde enda luftigere konsistens?

Oppsummert var dette enkel og god snacks som er veldig safe å sette fram. Kan vanskelig tenke meg at noen ikke liker den. Regner med at jeg smaker varianten med paprika i løpet av helgen. Krysser fingrene for at den også er god.

Gjenkjøp: Ja, så lenge de er tilgjengelige

6 Responses to Sprø Ringer Salt fra Kims

 • Kjenner jeg er så lei av at alle chips-nyheter enten har salt- eller paprikasmak. Skulle ønske produktutviklere kunne tørre å være litt innovative mtp smak! 🙂

  • Men det er de jo – se på sjokoladechipsen til Sørlandschips. Eller den med salt og ingefær.
   Gjetter forøvrig at det erfaringsmessig er salt og paprika som selger og funker for folk flest. Hvilke andre smaker kunne du tenke deg da? 🙂

 • Åh, heldig som har funnet! Å ja, gjett om jeg husker OL-ringene fra 94, de har jeg gnålt om i bloggen din mange ganger. De var veldig sprøe og luftige, ja og de nye ser «tykkere» ut i konsistensen om det gir mening. De gamle var også «høyere» ringer om du skjønner hva jeg mener. De nye ser mer like ut som potetringene i sprø mix-posen. Skulle ønske de kunne lage de gamle på nytt igjen med det gamle krydderet, det var så utrolig godt. Gudene måtte vite hvor mange sånne poser jeg spiste i min spede ungdom. 🙂 Den gang man kunne spise akkurat hva man ville. De var jo ganske lenge i salg før de forsvant. Men de nye høres veldig gode ut de også og jeg gleder meg til å smake begge variantene. Enig i at posen minner litt om den gamle rosa.

  • Ja, jeg husker vagt de ringene, men jeg klarer ikke helt plassere smaken. Du får sende en mail til Kims og be dem begynne og produsere dem igjen. 😀

   • Hehe, det gjorde jeg for flere år siden, men de svarte bare at de ikke hadde noen planer om å relansere ringene. Krydderet var ganske likt som på snack chips egentlig, men disse var sprøere og luftigere i konsistensen.

    • Spør igjen – kanskje det sitter noen nye i den avdelingen nå? Og Snack Chips er jo veldig godt, så da har de jo nesten den perfekte krydderblandingen klar. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.