Oreoegg fra Freia

Tenkte jeg bare kjapt ville legge ut et innlegg om Oreoeggene til Freia. De som åpenbarte seg for meg på Copo Extra lørdag for snart to uker siden, og som nå er å finne i massevis av butikker rundt omkring. Regner med at de som er interessert har fått smakt selv nå, men for dere som ikke har kjøpt kan det jo være greit å se noen bilder og få en kort beskrivelse.

Egentlig har jeg ventet i mange år på at Freia skulle komme med slike egg. Har sett bilder av tilsvarende fra både Cadbury og Milka tidligere, så det var egentlig bare et tidsspørsmål før Freia kom med sin variant. Ser at mange av de samme produktene stadig går igjen med ulike merkenavn under Mondelezparaplyen, selv om det så klart gjøres tilpasninger til hvert enkelt land. Uansett var det som alltid moro å se noe som var helt nytt i norske butikker, og i en blanding av ren iver og gledelig overraskelse valgte jeg å kjøpe dem. -Selv om jeg ikke er så glad i hverken sjokoladeegg eller Oreo, og prisen er ganske så høy.

Dere som har meg på Snap registrerte muligens at jeg ble litt engasjert da jeg så stativet, og det er vel en av ytterst få snapper jeg måtte snakke litt på. Glemte meg visst bort et øyeblikk. 😀

Som dere ser står eggene i en lilla kartong identisk med den de ordinære påskeggene har. Selve innpakningen pr egg var dog ulik, folien på disse var lyseblå og selfølgelig merket med Oreo. Ganske lekker blåfarge må jeg få legge til.

Størrelse og fasong på sjokoladen var som forventet, så det som faktisk skilte disse fra de vanlige eggene var kremen inni. Den var nemlig godt iblandet bitte små biter av Oreokjeks tett i tett. Eller kanskje det er riktigere å kalle bitene smuler? Man kjente i alle fall lett at det var Oreo som knaste mellom tennene og jeg må gi litt skryt for konsistensen. Kjekssmulene var faktisk ordentlig krispe og småknasende til tross for at de hadde ligget godt innhyllet i melkekrem i det jeg antar er ganske så lang tid. Man skulle jo tro at de ble bløte og slappe av det, men neida. Langt i fra. Ikke dårlig akkurat det.

Selv om konsistensen til dels var imponerende, fremkalte ikke egget i sin helhet noe særlig begeistring hos oss. Hverken mine tre små hjelpere eller jeg følte behov for å juble og bare to av fire åt opp hele egget. Det var ikke noe galt med smaken, man får akkurat det man blir lovet, men jeg tror vi alle vet om mye annet påskegodt som smaker bedre. For meg har egentlig slike sjokoladeegg utspilt sin rolle, men jeg vet jo at jeg er alt for gammel til å være i målgruppen. (Og så lar jeg palmeoljedebatten gå i andre fora enn her på bloggen.)

Det blir ikke gjenkjøp av disse, men jeg gjetter på at de selger godt nok til å komme tilbake neste år.
Blir spennende å se. Hva synes dere som har smakt?

Gjenkjøp: Nei

Snapchat: consuming.no
Instagram: @consumings

6 thoughts on “Oreoegg fra Freia”

  1. Blir litt mektige 🙂 Foretrekker nok kolibriegg med marsipan 😎

    Men for all del, har potensial til å bli en slager hos tenårringer 😀

  2. Mulig en bedre versjon hadde vært om selve sjokoladen var med oreobiter, og heller melkefyllet var ordinært. Ser for meg at det hadde gitt litt krunsj og ikke blitt så søtt. Men artig påfunn 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.