Nugatti Søtt, Salt & Sprøtt!

Her i huset går det lite Nugatti. Delvis fordi jeg ikke synes det er et pålegg man alltid trenger å ha i hus, og delvis fordi både barna og jeg bare er sånn passe begeistret for sjokoladepålegg. Jeg kan gjerne kjøpe en boks til f.eks jul, påske eller andre spesielle anledninger, men når den er oppspist går det alltid lang tid får det kjøpes en ny. Men når det kommer en ny variant i butikken, da sier det seg selv at man må smake.

Denne nyeste varianten heter Nugatti Søtt, Salt & Sprøtt!, og jeg synes den minner veldig om Nugatti Krønsjy som kom i 2010. Kanskje det er samme produkt som er relansert? Egentlig burde den hett Nugatti med Smash, eller Smashnugatti, for det er akkurat slik det smaker. Men det er sikkert ikke bare bare å få lov til å bruke det navnet? Gjetter at det handler om rettigheter, beskyttelse av merkenavn eller noe i den duren. Men når boksen attpåtil er gul, og det er bilder av maiscrisp dyppet i sjokolade, er det garantert flere enn meg som får smashassosiasjoner.

Det luktet ganske vanlig Nugatti når vi åpnet boksen, men man kunne ikke unngå å se alle de knasende bitene oppi sjokomassen. Det var altså en tydelig visuell forskjell fra originalen. Selve sjokoladedelen av pålegget hadde ganske vanlig nugattikonsistens, men bitene av crisp var tydelige og småhumpete under kniven når jeg smurte pålegget utover. Jeg synes også finsihen ble litt mer glansfull når jeg var ferdig.

Dere kan helt sikkert tenke dere hvordan dette smaker. Som smørbar Smash med et hint av Nugatti – eller omvendt. I tillegg til sjokoladen og crispen kjentes saltet på tungen med en gang man fikk pålegget i munnen, og det syntes jeg var bra. Da ble det nemlig ikke for søtt eller kvalmende utover i skiva. Det knaste også litt når jeg tygget, flott at ikke crispen var blitt blaut og soggy av å bade i sjokoladen. 🙂

Min lille medsmaker for anledningen mente det smakte “skikkelig godt pålegg” og han ville veldig gjerne ha på den andre halvdelen av rundstykket sitt også. Og det fikke han.
Jeg tenkte først at denne varianten kanskje passet best til de litt større barna, sogar tenåringer, men femåringen likte det altså også veldig godt. Så da passer det vel for de fleste.

Selv om jeg syntes dette smakte godt klarer jeg ikke spise så store mengder om gangen. Det blir for voldsomt. Men til en dessertskive eller på grove vafler passer det ypperlig.
Vet ikke om vi kommer til å kjøpe en boks til når denne er tom, men det kan godt hende en gang i fremtiden. Her har dere årets påskepålegg, folkens. Bare å kose seg. 😀

Gjenkjøp: Vet ikke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.