Dagligvarebloggen

Norsk Hubbard fra Solvinge

I forrige uke kom en reklamebrosjyre i posten for Norsk Hubbard fra Solvinge. En kyllingsort man får kjøpt på Rema 1000. Brosjyren ble liggende og slenge på kjøkkenbenken noen dager, og på den tiden har tydeligvis logoen klart å feste seg i hodet mitt. Kjente den nemlig straks igjen i kjøledisken da vi handlet på lørdag. Ble fristet og måtte undersøke nærmere.

Det er kanskje ikke så lett å se på bildet her, men det var mange ulike kyllingdeler og kryddervarianter å velge mellom. Nice. Liker godt utvalg.

Vi kjøpte en pose med Grillet lårfilet Amerikans BBQ og en Grillede Kyllingvinger Original. Ikke så veldig dristige valg kanskje, men vi kan sikkert prøve flere sorter etter hvert.

De ulike delene trengte hhv 20-25 og 20 minutter i ovnen, så jeg la dem på samme brett.

Synes krydderblandingen på lårfiletene var ganske mørk. Den var også ganske ujevnt fordelt på de forskjellige stykkene. Litt irriterende. Skjønner at bitene kan bli liggende og gnisse mot hverandre i posen, og kanskje miste eller få tilført ekstra krydder, men her var det så stor forskjell at det må ha vært sånn før stykkene ble emballert.

Duften fra BBQ-bitene var også noe overraskende. Om jeg ikke hadde visst smaken, og bare skulle gjettet, hadde jeg trolig landet på indisk. Ikke helt tandoori, men såpass skarpt og spisst at det luktet utenlandsk. Gjetter at det var spiskummen og chilien som sørget for akkurat det utslaget. Trodde ikke det var de vanligste kryddersortene å benytte i en BBQ-blanding, men der tok jeg åpenbart feil.

Kyllingvingene var mer anonyme og duftet helt som forventet. Veldig trygt og ordinært.

Og ikke bare duftet de som en hvilken som helst annen, gjennomsnittlig kyllingvinge, de smakte slik også. Kjent og godt, men på grensen til kjedelig. Helt greit, for all del. De heter jo «original». En annen smak hadde dermed blitt feil. Men det kunne gjerne vært litt mer av denne alminnelige smaken. Er dere med? Selv om jeg ikke er så glad i sterke smaker på mat, liker jeg mye smak. I alle fall nok smak. Her manglet det litt, så inntrykket ble noe tamt. Eldstejenta syntes imidlertid de var kjempegode. Hun åt og koste seg som bare det. Om ikke annet vet vi da at smaken er barnevennlig og snill.

Lårfiletene smakte heldigvis bedre enn de duftet. De var ikke sterke, men dette litt kvasse fra chilien var merkbart. Sammen med tilbehør og litt rømme ble allikevel kjøttet ganske godt å spise, og jeg likte disse bedre enn vingene. Må ta med at biten med mest krydder fremsto som litt udelikat, så jeg håper det bare var litt uflaks med akkurat den ene posen jeg hadde kjøpt.

Selv om ingen av disse variantene skrives inn på favorittlista mi, kommer jeg til å kjøpe vingene igjen til barna. Jeg vil også smake flere av Hubbardproduktene etter hvert. Kjøttet var saftig og godt og det gjør jo ikke noe at kyllingene har fått leve litt lengre før de blir sendt til slakting. Og så sier jeg ikke mer om dyrevelferd da det hører bedre hjemme i andre fora.

Moro med en ny kyllingserie, tips meg gjerne om dere har smakt noen varianter dere anbefaler.

Gjenkjøp kyllingvinger: Ja

Gjenkjøp lårfilet: Nei

4 Responses to Norsk Hubbard fra Solvinge

  • Var vel i kjøledisken dette, ikke frysedisken? 😉 Prøvde lårstykker original i dag – bra disse. Med Æ koster jo disse bare 15 kroner pakken i kampanjeperioden, og det er jo veldig bra for 500 gram. Nok til en middag til 1 og litt rester, et par lår i det minste, til kvelds. Synes kyllingen var helt akseptabel. Normalt spiser jeg Lerstang- eller Stangekylling stekt helt selv.

  • Jeg tror jeg må prøve vingene – bare synet av dem ga meg skikkelig flashback til barndommen og kyllingvinger og pommes frites i ovnen på fredagskvelder hos bestevenninna 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.