14 Cottage Cheese & Yoghurt med Jordbær og Granateple fra Tine

Det er helt utrolig hvordan produktkategorien mellommåltid har eksplodert de siste årene. Hva hadde vi for 7-8 år siden? Risifrutti og Go’morgenyoghurt? Som egentlig var en dessert og en frokost? Nå finnes det jo utallige barer, grøter, puddinger, yoghurtvarianter, påsmurte knekkebrød og jeg vet ikke hva. Og det strømmer til nye sorter ved hvert eneste produktslipp. Moro for oss forbrukere, sikkert litt slitsomt for dem som hele tiden må klekke ut nye ideer for å beholde markedsandeler og hyllecentimeter ved utsalgsstedene.

Før helgen smakte jeg et av de nye tilskuddene til Tines til 14-serie; Cottage Cheese & Yoghurt med Jordbær og Granateple.

Å blande cottage cheese og yoghurt er ikke noe nytt i seg selv. Det vet jeg mange liker. Tine har jo faktisk lansert et eget, stort beger med ferdigblandet cottage cheese og yoghurt naturell til dette slippet, så de er nok veldig klar over at folk har blandet det manuelt i lang tid. Men jeg kan ikke huske å ha sett akkurat den blandingen i slike små begre med noko attåt i siderommet tidligere? Og korriger meg gjerne om jeg husker feil. Jeg skal absolutt ikke påberope meg å ha full oversikt over kategorien.

I alle fall. Jeg bestemte meg for å teste dette begeret som et lite supplement til lunsjen på jobb forrige uke. (Derav litt ensformige bilder.)

Først tok jeg ei skje av cottage cheese- og yoghurtblandingen helt bar. Jeg er ikke en av dem som vanligvis spiser denne kombinasjonen så jeg syntes det smakte litt tamt. Og tomt. Ingen av delene smaker jo mye i seg selv, og det hjelper ikke noe særlig å blande dem. Men når jeg helte over fruktblandingen av jordbær og granateple, da ble det litt mer schwung over det hele. Fruktsausen var nemlig utrolig god! Det smakte mest jordbær, men innimellom kjentes biter av granateplet som ga en slags vag, geleaktig tyggemotstand og tilførte et litt mer syrlig, friskt preg. For en deilig kombinasjon! Noen burde jo lage et slikt syltetøy og selge i glass!

Når jeg passet på å få med litt fruktsaus (eller er det syltetøy?) på hver skje, smakte det egentlig helt all right. Det ble en slags jevn, god balanse mellom salt, søtt og syrlig, og konsistensen ble mer kremet og flytende. Mindre kornete. Joa, det funka greit.
Det var forresten en ganske lett liten rett dette her. Ikke supermettende. Mer som en liten treat for smaken skyld. For å ha noe å spise når man craver etter noe søtt.

Siden det egentlig er mye annet jeg heller kan tenke meg som mellommåltid tror jeg ikke det blir gjenkjøp av denne for min del. -Selv om den smakte helt okay. Jeg liker best cottage cheese på brødskiva jeg. Med tomat og et lite dryss pepper. Men for alle dere som liker cottage cheese med syltetøy i utgangspunktet, tror jeg denne kan slå godt an. Sausen var som nevnt veldig god. Ser forresten det finnes en variant med eple og kanel også. Gi meg et hint om den også er god da.

Gjenkjøp: Tror ikke det 

2 thoughts on “14 Cottage Cheese & Yoghurt med Jordbær og Granateple fra Tine”

  1. Jeg likte godt eple/kanel varianten. Den kom med en veldig god granola som tilbehør 🙂

    Takk for tips om denne med syltetøy. Skal se etter denne neste gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.