Dagligvarebloggen

Premium ØKO Havsalt fra Freia

Det er alltid litt brutalt når januar kommer som en voldsom blåmåned etter en lun, koselig og ikke minst matrik siste del av desember. Og nærmest obligatorisk sammen med måneden har vi forsettene og planene om de gode vanene, og bestemt rydding av tomme godteskåler langt inn i skapet. Often med en intensjon om at de ikke skal fram eller fylles på en lang stund. Huffameg. Så trist. Jeg synes det er helt greit at hverdagen er tilbake, men jeg orker ikke slikt beinhardt regime med en gang. I kveld har jeg derfor smakt på en av de mørke sjokoladene fra Freia som kom i høst, Premium ØKO Havsalt.

Synes pakningen var lekker og delikat. Fin grønn- og blåfarge sammen.

I utgangspunktet er jeg bare sånn passe glad i mørk sjokolade. Blir den for mørk og besk har jeg ingen glede av den, men om ikke kakaoprosenten er for høy kan det smake ganske godt. Denne her skulle ha minst 60% kakao, så om det ikke var så mye mer enn det, passet det nok bra med mine preferanser. Synes også det var spennende at sjokoladen er økologisk, selv om jeg er en smule skuffet over at ikke Freia hadde mer info om akkurat det på hjemmesiden sin. Fant bare et stort bilde av sjokoladen, ikke noe om at «den er laget av kakaobønner av høyeste kvalitet fra nøye utvalgte kakaosorter for en intens smaksopplevelse». Det sto heller ikke noe om at Freia arbeider for en bærekraftig utvikling for bøndene som dyrker deres kakao, og at Freia ønsker å forbedre forholdene for disse bøndene og deres samfunn. Det fant jeg ut nærmest ved å bruke lupe på baksiden av emballasjen. Riktignok henvises det til en annen nettside for mer info, men for meg som forbruker er det mest nærliggende å søke direkte på Freias egen hjemmeside etter flere opplysninger. Om ikke annet burde de hatt en link til denne kakaonettsiden for de som faktisk er interessert i å vite mer.

Platen var som dere ser delt inn i ganske små ruter. Jeg synes det passer veldig bra når det er mørk sjokolade. Man trenger ikke så store mengder om gangen. Det gjør seg best med små munnfuller.

Siden denne platen skulle smake havsalt i tillegg til sjokolade var jeg så klart litt spent. Hvor tydelig ville det kjennes? Hos noen sjokolader med saltinnslag merkes saltet bare svakt eller sporadisk, noe som ofte er litt skuffende, mens hos andre kommer smaken helt tydelig frem. Her var heldigvis sistnevnte tilfelle. Jeg fikk faktisk saltsmak i hele munnen omtrent samtidig om jeg kjente sjokoladesmaken, – det hadde jeg ikke forventet. Ganske interessant egentlig. Jeg trengte ikke vente til jeg tygget borti et saltkorn, smaken kunne virkelig merkes på tungen ganske umiddelbart. Fint – liker at jeg får det jeg blir forespeilet. Jeg er nesten fristet til å si at det ble for litt mye av det gode, men samtidig er dette en sjokolade med havsalt, da må man tåle at totalinntrykket er preget av nettopp salt. Og ettersmaken var definitivt mest sjokolade.

Jeg trengte noen biter for å venne meg til smaken, men etter hvert syntes jeg dette var en ganske god sjokolade.
Vet ikke helt om jeg synes den slår Lindt sin mørke med havsalt, men man får en ganske totalomsluttende saltsmak som var fin og spennende.
Siden jeg ikke kjøper så mye mørk sjokolade er jeg ikke helt sikker på gjenkjøp, – dette var faktisk en julegave, men utelukker det heller ikke helt. Kan godt tenke meg at mange liker denne her.

Gjenkjøp: Kanskje

8 Responses to Premium ØKO Havsalt fra Freia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.