Dagligvarebloggen

Bolognese fersk pastasaus fra Eldorado

I dag ble det litt på sparket spagetti og kjøttsaus til middag. Vanligvis pleier jeg å planlegge og storhandle i helgene så ukens middager er bestemt, i alle fall stort sett, men noen ganger skjer det ting så jeg kommer ut av tralten. Eller så må planer plutselig endres fordi vi skal rekke noe. Uansett hva som er årsaken liker jeg ikke å måtte dra innom butikken etter jobb for å handle middag. Aner aldri hva jeg skal finne på, jeg er sulten og småstressa, og grabber gjerne med meg noe som er mye dyrere enn om jeg hadde holdt meg til en ferdig oppsatt plan. Eller så velger jeg noe vi har hatt en zillion ganger før fordi jeg i øyeblikket ikke klarer å komme på noe mer kreativt. Og en typisk slik nødløsning er spagetti og kjøttsaus. Noe barna synes er kjempegodt, men som jeg selv egentlig aldri har likt noe særlig. Som en liten variasjon klarte jeg i dag i hvertfall å velge en saus vi ikke hadde prøvd før. Fersk pastasaus Bolognese fra Eldorado.

Serien kom i høst og består av tre varianter. I tillegg til Bolognesen jeg kjøpte finnes en med Tomat & Basilikum, og en lys Carbonara. Tror jeg vil smake sistnevnte også.

Siden jeg var så kjapp i butikken leste jeg ikke på innholdsdeklarasjon før eg kjøpte sausen. Om jeg hadde gjort det hadde jeg kanskje oppdaget at den inneholdt matvin, og trolig kom til å smake slitt voksent. Ouch. Jaja for sent å gjøre noe med det når jeg sto hjemme ved kjøkkenbenken og kokkelerte. Måtte bare krysse fingrene for at smaken ikke ville være for fremtredende.

Det som er så utrolig deilig med slike ferdigsauser er den korte tilberedningstiden. Ett minutts koketid rekker man. Sausen kan varmes direkte i kjele, i vannbad eller tømmes over kjøttdeig slik jeg gjorde.

Det begynte ganske umiddelbart å lukte pastasaus. Minstemor mente det luktet litt utenlandsk, mens jeg selvfølgelig kjente igjen den litt karakteristiske matvinduften. Dere vet hva jeg mener? Det litt spesielle preget som blant annet en del av sausene fra Knorr har. Hmm, dette skulle bli spennende.

Heldigvis smakte ikke susen matvin i det hele tatt, eller spesielt voksent på andre måter heller. Puh. Begge jentene mente den var veldig god og åt som om det skulle vært den «vanlige» Dolmiosausen vi oftest bruker. Lettelse. Jeg syntes også den var okay, den smakte mye mer brun saus enn en del andre bologneser. Kjente faktisk forbausende lite tomat, men kanskje litt mye salt. Helt greit altså. Eldstejenta mente den smakte littegrann som biff, men jeg tror man skal legge mye godvilje til for å kjenne det altså. 🙂 Passe god var den i alle fall, og vi rakk å bli mette før vi måtte haste videre.

Siden tiden var knapp ble det ikke noe særlig til ferdigbilde i dag. -Men en viss ide får dere i alle fall.
(Jeg valgte også en superkjapp spagettivariant, den fersk grønnsakspagettien fra Toro som bare skal koke 30 sekunder. Innlegg om den ligger her.)

Er så glad det finnes raske alternativer som smaker okay til travle ettermiddager, og det kan godt hende jeg kjøper denne sausen igjen. Jeg var på Meny, men jeg mener jeg har sett den på Kiwi også.

Gjenkjøp: Kanskje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.