Mexicana fra Den Lille Nøttefabrikken

På fredag kveld, bare timer etter å ha fullført det obligatoriske tacomåltidet, åpnet vi posen med Mexicana fra Den Lille Nøttefabrikken. Like greit å bare fortsette tex mex-steamen med noen spennende taconøtter når vi først var i gang.

Jeg har sett disse nøttene i butikken veldig mange ganger siden de kom, og synes posen skiller seg fint ut fra snacksmengden. Det var virkelig på tide å få testet dem.

Mexicana er som dere ser innbakte cashewnøtter, og kan vel enklest beskrives som en utenlandsknorsk avart av de tradisjonelle chilinøttene. Vi snakker sprøtt, krydret skall med vanlig nøtt inni. Og det står ikke “taconøtter” på posen for ingenting. Når jeg åpnet posen var duften nesten som en reprise fra krydderposen jeg hadde brukt til middagen litt tidligere på ettermiddagen. Så fiffig. Synes det er bra når innholdet samsvarer med beskrivelsen på emballasjen.

Og smaken, den var også rimelig autentisk. Akkurat som vi kjenner den fra kjøttdeigkrydderet.
Det var ganske mye smak, og på en måte kjentes den litt stikkende, men den var ikke for kvass, skarp eller brennende. Bare tydelig. Synes faktisk også duften jeg fikk opp i nesen når jeg tygde var enda tydeligere enn smaken jeg kjente på tunga.

Yngstejenta gjenkjente også tacosmaken med en gang. Hun syntes nøttene var veldig gode, og det bekrefter ganske greit at de ikke var så sterke. Hun mente også at de smakte ganske salt og det kan jeg være enig i.

Disse nøttene var lette å like. Det er sikkert ikke sånn tacosmaken er i Mexico, men det gjør ikke noe. Nøttene har en genuin norsk tacosmak, og det er trolig det som må til for å treffe den jevne norske forbruker. -Og selge mye. Hvis folk tar seg bryet med å teste denne posen, og tåler å bli litt bøssete på fingrene, er jeg ganske sikker på at innholdet faller i smak. Det skal bli spennende å se om Nøttefabrikken har utviklet en stayer, jeg har trua.

Gjenkjøp: Kan godt hende

1 thought on “Mexicana fra Den Lille Nøttefabrikken”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.