Glutenfri meksikansk gryte fra Toro

I dag har vi prøvd barndommens klassiker Meksikansk Gryte fra Toro i glutenfri utgave.
Ble nesten litt nostalgisk der jeg sto og lagde middag. Dette var det lenge siden jeg hadde spist!

Emballasjemessig glir posen rett inn sammen med de andre glutenfrie produktene fra Toro. Jeg synes inntrykket er en anelse trist, men det er ikke noe big deal. Det er jo positivt at fri-merket er så synlig.

Her er innholdet i posen – akkurat som forventet.

Fremgangsmåten var akkurat som hos den vanlige meksikanske gryten. Brun kjøttdeig, tøm det over i en kjele, tilsett posens innhold og fyll på vannvann. Veldig enkelt. Jeg brukte karbonadedeig siden det var på tilbud på Mega forrige uke (og jeg hadde det i fryser’n), men det hadde jo ikke noe å si for den ferdige smaken.

Etter 20 miutters putring på komfyren var den klar.

Vi smakte og kunne med en gang fastslå at vi ikke kjente noe særlig forskjell på denne og originalen. Nå er det riktignok år og dag siden forrige gang jeg åt meksikansk gryte så jeg skal ikke påstå at jeg husker helt nøyaktig hvordan den smaker, men har vel spist det såpass mange ganger i livet at jeg i hvertfall gjenkjenner hovedinntrykket. Det eneste jeg reagerte litt på var at konsistensen var litt tynn. Kanskje det er en følge av glutenfraværet? At sausen ikke tykner like godt som sauser som inneholder hvetemel? Den kjentes også muligens en liten anelse sterkere enn den vanlige. Noen som har prøvd og som er enige? Sånn totalt sett var den helt okay altså. Man får akkurat det man forventer.

Tror ikke jeg lover gjenkjøp siden alle her i huset tåler gluten. -Men det skal bli moro å se om den slår an hos de som må spise glutenfri mat. Jeg har trua jeg altså, og så synes jeg det er veldig greit å vite om et OK alternativ dersom man i full fart må lage noe glutenfritt til middag til små venner som er med hjem på besøk.

Gjenkjøp: Nei, jeg tåler gluten

8 thoughts on “Glutenfri meksikansk gryte fra Toro”

  1. Jeg spiste også denne her om dagen. Følte at jeg ble dratt tilbake til barndommen på 80 og 90-tallet med en gang. 🙂 Syns den smakte helt likt originalen slik jeg husker den. Har ikke spist den siden 90-tallet. Men det blir sikkert gjenkjøp en annen gang vi har lyst på 80-tallsmat. 🙂 Enig i at emballasjen er trist. Ser ut som et skikkelig kjipt light-produkt og det er det jo ikke.

    1. Ja, den kunne med fordel vært litt gladere og sprekere. Posen er jo ikke slik delikat hvit, men virker mer småskitten pga det treplankemønsteret i bakgrunnen.

  2. Ja, nostalgi kan få folk til å gjøre mye rart – som å spise dette. Underlig. Det var jo ikke spesielt godt på 70-tallet heller, men alternativene var jo ikke så mange…. Toro-smaken var der allerede den gangen, for å si det slik. Er jo for så vidt spiselig, men det smaker jo mest Toro, og lite meksikansk. 🙂

    1. Nei, det minner ikke akkurat om Mexico. Men den kunne kanskje pimpes litt for å bil mer spennende? Må prøve det neste gang. 🙂

  3. Supert at du prøver ut glutenfrie produkter – her i huset falt den godt i smak hos alle, også de som tåler gluten. Denne hadde vi ventet på hos oss, da sånne halvfabrikataretter er kjærkomment innimellom på travle dager. Helt perfekt også å ha på lur i skapet hos familier som får besøk av gjester med allergi som du skriver.

    1. Ja på travle dager må nok de fleste innimellom ty til halvfabrikata eller ferdigmat. Også alle de som ikke innrømmer det 😀

  4. Vi spiser meksikansk gryte av og til, i pitabrød. Putter oppi paprika og kajennepepper. Det er helt okei middag. Og sausen på meksikansk gryte er tynn selv om det er gluten i den, på den vanlige står det at man bør ta av lokket mot slutten hvis man vil ha den mindre tynn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.