Dagligvarebloggen

Dipmiks Paprika, Løk & Oregano fra Sørlandschips

Jeg er veldig glad i dipp. Trur nesten jeg er litt dippoman. Potetgullopplevelsen blir liksom ikke helt komplett om jeg ikke har ei skål med fyldig, kjølig, frisk dipp ved siden av snacksbollen. I hvertfall ikke i helgene.

Som dere sikkert skjønner ble jeg derfor både begeistret og ivrig etter å teste da jeg så at Sørlandschips hadde lansert sin første pose med dipmiks. Så kult! Jeg kjøpte posen på Meny for noen uker siden, men har bare ikke rukket å lage den før nå i kveld. Forresten smart av dem å spille på gjenkjenneligheten og bruke det klassiske Sørlandschipsdesignet på pakken.

På forsiden sto det at dippen hadde smak av paprika, løk og oregano, og på baksiden var det i tillegg oppgitt hvitløk, havsalt, spisskummen og rød chili. En spennende kryddercocktail det der, så jeg tenkte alt lå til rette for en liten smakseksplosjon i dippskåla. At miksen i tillegg var fri for sukker og tilsetningsstoffer var så klart også et pluss.

Som andre dipmiksvarianter skulle også denne blandes ut med tre dl rømme eller yoghurt naturell, og deretter hvile litt i kjøleskap før bruk. Helt greit. Jeg åpnet pakken for å sette i gang, snuste inn slik jeg pleier og trakk nesa raskt tilbake. Der fikk jeg meg en overraskelse gitt. Duften av tacokrydder slo mot meg, og jeg trudde et øyeblikk jeg hadde åpna feil pakke. Så underlig. Hadde virkelig ikke forventet at pulveret skulle lukte slik. Vel, duften behøvde jo ikke være identisk med smaken, så jeg rørte dippen ferdig, satte den i kjøleskapet, og var fortsatt forsiktig optimist.

Etter 20 minutter tømte jeg den over i skåla, og så var sannhetens øyeblikk kommet. Jeg tok en passelig mengde slik jeg pleier… og ble dessverre skuffa. Vi hadde salt potetgull så ikke eventuelt chipskrydder skulle forstyrre inntrykket fra dippen, og det var virkelig ingen tvil. Det smakte tacokrydder. Ferdig snakka. Hvorfor kunne det ikke i det minste stått tacodip eller noe på pakka? Så hadde man i alle fall visst hva man fikk? Nå ble det bare kjempesprik mellom beskrivelse og opplevelse. Ettersmaken i munnen sa også taco spicemix, og siden jeg egentlig var fornøyd med dosen tacosmak etter ferdigspist middag i dag, skulle jeg virkelig ønske kryddersammensetningen hadde ført til et annet smaksbilde. Medsmakeren min mente dippen kanskje ville passet bedre til tortillachips, men det hadde jeg ikke i hus. Tror uansett ikke det ville spilt noen rolle, dette var ikke noe for meg. Var ikke innstilt på tex-mex.

Skjønte på Snap at flere hadde blitt småskuffet over denne her, så det skal bli interessant å se om den overlever vinter’n. Vi får se. Og fortell meg gjerne hvis noen likte den da. Hva er den god sammen med?

Jeg føler meg litt snytt for en god dippopplevelse, så i morgen kveld må jeg nok lage meg Maaruds holidaydipp som kompensasjon. -God helg! 😀

Gjenkjøp: Nei

12 Responses to Dipmiks Paprika, Løk & Oregano fra Sørlandschips

 • Helt enig med deg her. Jeg hadde store forhåpninger og ble kjempeskuffet. Smakte ikke godt. Må tilbake til den gode «gamle» Holiday-dippen!

 • Helt enig jeg også. Denne var kjempeskuff, blir tilbake til holidaydippen for min del 🙂

 • Så kjedelig. 🙁 Hørtes jo så god ut etter beskrivelsen på pakken, men tacodip på pottis blir litt feil, ja. Hadde nok følt meg snytt jeg også. Heldigvis har vi Holidaydippen, den er den beste uansett! 🙂

  • Ja, det var skikkelig mismatch mellom det jeg trudde jeg fikk ut fra beskrivelsen, og virkelig smak.
   Heldigvis har vi Maarud ja 🙂

 • Holiday ftw!

 • Må jo nesten være et lite pluss til produsenten her, som skåner Norge for enda et idotisk og forferdelig «taco»-produktnavn… 😀

 • Holiday er best ja 😀 Men har lest at Holiday har droppet dumme tilsetningsstoffer som glutamat (jej!), merker du/dere noe forskjell i smaken?

  • Vet at Maarud endret litt på alle dippoppskriftene for en stund siden ja, kanskje et år eller noe. Tror det var da designet på posene gikk fra ensfargede til å ha litt svake striper i bakgrunnen. Smaker like godt! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.