Rå kjøttboller med italienske urter fra Meny

Før helgen ble jeg tipset om å prøve de nye kjøttbollene til Meny. Og jeg trengte ikke akkurat overtales; alle løsninger på den evige hva-skal-vi-ha-til-middag-problematikken er hjertelig velkommen hos meg. Disse kjøttbollene hadde gått meg litt hus forbi, men Meny har altså kommet med to sorter kjøttboller i kjølediskene sine. En ordinær variant og en med italienske urter. Og her snakker vi ikke ferdigstekte kjøttboller i pose, men helt rå, ferske, ferdig rullede små kjøttboller som man steker selv.

Og se her, de lå i et smart, rominndelt beger. Liker snerten emballasje.

Det luktet mest rått kjøtt, men også tydelig urter da jeg rev av plasten. Jeg syntes rosmarin var den mest fremtredende duften, men de andre urtene blandet seg også inn og forsterket det italienske inntrykket. Mmm, fristende og nesten litt sommerlig. På etiketten under her ser dere hvilke andre urter som er benyttet. Timian er min definitive yndlingsurt, så jeg er glad den også var med.

Så var det bare å nærmest poppe kjøttbollene ned i stikepanna og la dem steke på middels varme i 10-12 minutter. Det gikk lett og fint, og ingen ble svidd eller brent. Så druknet vi dem i tomatsaus, og spiste med pasta til. Ble så godt så.

Jeg syntes disse kjøttbollene smakte overraskende ferskt, saftig og nylaget. Jeg ble ganske positivt overrasket. Urtene ga dem uten tvil et italiensk preg, og de hadde mye smak uten å være for salte. De etterlot også en ganske behagelig, krydret ettersmak en liten stund etter at man hadde tygget og svelget unna hver munnfull. Egentlig rart at ingen har tenkt på å selge slike rå kjøttboller tidligere. Vi kjøper jo rå hamburgere så det griner etter hele sommeren. Jaja, gjetter at flere kommer til å begynne å selge slike nå i alle fall.

Ser ikke bort fra gjenkjøp av disse her. Tenker vi også kommer til å prøve varianten uten urter, siden barna liker “vanlige” kjøttboller bedre enn “sånne med krydder”.

Nå som det endelig begynner å komme nyheter i butikkene, krysser jeg også fingrene for flere middagsnyheter. Det er moro å teste snop og snacks, og jeg ser at innleggene i den kategorien uten tvil er mest populære her på bloggen, men litt mer å variere i til middag er absolutt ikke å forakte. Regner med at det er flere enn oss som stadig havner tilbake på den samme rettene gang på gang, og som gjerne tar i mot forslag til variasjon.

Gjenkjøp: Ja

8 thoughts on “Rå kjøttboller med italienske urter fra Meny”

  1. Hvor har du funnet pastaen? Er så glad i den pastaformen, men har desverre ikke funnet den i de butikkene jeg pleier å gå i.. :/

    1. Pastaen er faktisk kjøpt i Sverige. Jeg er også veldig glad i den formen, men finner den heller ikke her. Si i fra om du skulle komme over den. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.